El títol obria una etapa triomfal del FC Barcelona que acabaria batejant aquell equip com el ‘Dream Team’

El FC Barcelona celebra, aquest dijous, el 25è aniversari de la consecució de la primera de les quatre lligues consecutives que va alçar Johan Cruyff a la banqueta blaugrana. Aquest títol obria la sèrie de trofeus que va guanyar l’equip dirigit pel tècnic holandès, conjunt que seria reconegut com el ‘Dream Team’ amb la Copa d’Europa de Wembley (1992) com a gran fita.

Avui es compleixen 25 anys d’aquell 12 de maig del 1991, dia en el qual s’encetava una era de somni per l’entitat blaugrana de la mà del malaurat Johan Cruyff. El tècnic holandès arribava a la banqueta blaugrana dos anys abans -temporada 1988-1989-, i feia sis anys que l’equip no guanyava la lliga. Amb la primera de Cruyff arribarien altres tres títols de lliga de manera consecutiva que consagrarien l’estil de joc del ‘Dream Team’.

Aquella lliga es va guanyar quan faltaven quatre partits pel final del campionat, i el Barça es va proclamar campió en una jornada en la qual va perdre 4-0 contra el Cádiz CF al Ramón de Carranza. Malgrat no sumar cap punt, va ser matemàticament campió l’endemà perquè l’Atlético de Madrid va sortir derrotat per la Real Societat a l’antic estadi d’Atocha, el mateix 12 de maig del 1991.