En Comú renuncia a lluitar per un grup propi al Congrés

0
Xavier Domenech Pablo Iglesias Iñigo Errejon
Xavier Domènech conversa amb Pablo Iglesias i Íñigo Errejón al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

La formació catalana de Podemos argumenta que seria perdre el temps perquè ni PP, ni PSOE i Ciutadans els facilitaria el grup propi “per motius polítics”

En Comú Podem, la formació que es va presentar com confluència de Podemos a les eleccions del 26J, ha anunciat aquest dimarts que no lluitarà per formar grup propi al Congrés. Així, En Comú ha decidit formar part del grup d’Unidos Podemos, que rebrà el nom de Grup Confederal Unidos Podemos – En Comú Podem.

La formació liderada per Xavier Domènech argumenta que la renuncia al grup propi es deu a un exercici de pragmatisme: són conscients que ni PP ni Ciutadans -entre els dos tenen la majoria a la Mesa del Congrés, l’òrgan que decideix la formació dels grups- tenen cap intenció d’afavorir la creació de grups polítics a cap de les confluències de Podemos. En Marea -Galícia- i Compromís -València-, però, sí han registrat al Congrés la petició de grup propi. Precisament des de Compromís han denunciat la discrecionalitat de la Mesa. “La concessió de grups no depèn tant del Reglament [del Congrés], sinó de la voluntat política de la Mesa”, denunciava a El País Ángela Ballester, membre de l’Executiva de Podemos i diputada per València.

Des d’En Comú Podem es queixen de rebre un tracte discriminatori en comparació amb CDC. “La Mesa actuarà de forma discrecional tornant favors a CDC, que incompleix els requisits per tenir grup propi, i negant grup a la resta de formacions que els complim”, senyalen des de la formació catalana.

L’actitud d’En Comú, diferenciada de les confluències gallegues i valencianes, respon a un intent d’assegurar-se una bona representació dins aquest nou “grup confederal”. Els 12 diputats liderats per Xavier Domènech i el fet d’haver estat la primera força a Catalunya un altre cop -com ja va ocórrer el 20D- asseguren als catalans veu pròpia i minuts al Congrés.

 

Compartir
Article anteriorL’Espanyol juga avui el primer amistós a Holanda
Article següentEstat Islàmic reivindica l’atac a una església a Normandia
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]