Aquesta tarda hi ha convocada una concentració de protesta davant la presó model per les detencions de set venedors ambulants el passat dijous a Barcelona. El jutge ha decretat presó provisional per quatre dels detinguts. Mentrestant als pobles de la costa de Tarragona es fa també campanya contra la presència de manters.

També com a protesta per les detencions, la Rambla de Barcelona es va convertir ahir a la tarda en una estesa permanent de “top manta”. En l’operatiu policial de dijous, els Mossos d’Esquadra van desmantellar un dels principals punts de distribució de material per als venedors ambulants de la capital catalana.

Els detinguts, d’origen senegalès, tenen nombrosos antecedents d’agressions a agents de l’autoritat. El jutge els acusa de delictes contra la propietat intel·lectual i de pertinença a una organització criminal.

Campanya informativa a Tarragona

A alguns pobles de la costa de Tarragona s’està fent campanya policial i informativa contra la presència de manters. Tot i que se n’ha disminuït la presència sensiblement, és habitual trobar venedors als pobles i a prop de la platja, especialment els dies que hi ha mercat.

Cal recordar que Ajuntaments com els de Barcelona, Roses, Salou i Sitges van demanar fa prop d’un mes que s’abordés la venda il·legal ambulant con un problema de país.

Actualment s’està millorant la coordinació policial per lluitar contra les màfies, fent campanyes de conscienciació dels consumidors i atenent socialment als venedors.