Conclou la retrospectiva del Bosco a Holanda

0
TURISMO DE HOLANDA | Diari Catala
TURISMO DE HOLANDA

L’exposició ha rebut més de 420.000 visitants

L’exposició ‘Jheronimus Bosch-Visions d’un geni‘ al Noordbrabants Museum de Bolduque s’ha clausurat aquesta setmana amb un número rècord de visitants de 421.700 persones procedents de diferents països.

La mostra retrospectiva, que s’ha produït a la ciutat natal de l’artista, s’ha celebrat entre el 13 de febrer i el 8 de maig del 2016. Aquesta exposició ha estat el punt culminant del programa d’esdeveniments ‘Jheronimus Bosch 500‘ a Holanda, que se seguirà celebrant fins a finals d’any amb motiu del cinquè centenari de la mort de l’artista.

L’exposició, basada en una investigació internacional sobre l’obra del Bosco portada a terme pel Bosch Research and Conservation Project (BRCP), ha reunit una bona part de les obres del genial artista: 17 dels a penes 24 quadres existents, i 19 dels 20 dibuixos.

A més, nou dels quadres exposats a la mostra es van restaurar amb motiu de l’exposició. Mai abans tantes obres del Bosco havien tornat a la seva ciutat natal, Bolduque, el lloc en el qual va crear els seus quadres i dibuixos fa més de 500 anys.