Condemnat a presó un funcionari de Correos de Badalona per apropiar-se 2.730 euros falsificant factures

0

L’home, de 58 anys, es va aprofitar del seu lloc de feina per falsejar factures que arribàven a Correos

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a una pena d’un any i quatre mesos de presó un funcionari de Correus d’una oficina de Badalona (Barcelona) per apropiar-se 2.730 euros de l’entitat falsificant factures, en una sentència que arriba després d’una conformitat entre les parts que va evitar la celebració del judici amb tribunal popular.

Segons el relat dels fets que han reconegut la defensa, la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, el treballador Fernando L. es va aprofitar del seu lloc per quedar-se amb els diners corresponents a part del franqueig d’enviaments i recollides a 14 factures de diversos clients, entre el 2 de desembre del 2010 i el 21 de desembre del 2011.

El seu ‘modus operandi’ consistia a introduir en el sistema informàtic un preu de facturació inferior al real mentre que en la factura lliurada al client feia constar el preu correcte, que no s’incorporava a la comptabilitat real de l’oficina.

L’Audiència condemna Fernando L. pels delictes continuats de falsedat en document mercantil i de malversació de cabals públics, i ha tingut en compte els atenuants de reparació del dany i de dilacions indegudes.

El treballador, de 58 anys i veí de Badalona, ja ha tornat els diners i també ha estat condemnat a una inhabilitació especial per ocupar càrrecs públics durant un any i quatre mesos.