Condemnats per agredirs dos Mossos i un vigilant de l’estació de Sants

0
retrasos Rodalies
L'estació de Sants | Foto: Wikimedia

Dos homes hauran d’indemnitzar els agents i el vigilant per agredir-los després de ser enxampats sense bitllet

Un jutge ha condemnat dos homes a indemnitzar dos Mossos d’Esquadra als quals van agredir així com a un vigilant de seguretat a qui van donar una forta empenta després de protagonitzar un aldarull el 3 de gener del 2015 quan volien apujar al tren sense bitllet a l’estació de Sants.

A la sentència, el titular del jutjat d’instrucció 6 de Barcelona, Juan Emilio Villa Mallo, obliga l’acusat Juan Esterlin C. a indemnitzar un dels mossos amb 150 euros i el vigilant amb 250, mentre que Àngel Greudi R. haurà de pagar 150 euros a l’altre dels agents que van intervenir; tot això, per tres faltes de lesions.

Va passar cap a les 19 hores del 3 de gener del 2015: els dos acusats -al costat d’un tercer, que era menor- volien baixar a les andanes sense bitllet, i per això van intervenir el vigilant de seguretat i dos agents dels Mossos, que actuaven de paisà.

Juan Esterlin C. va donar una forta empenta al vigilant i “va propinar bufetades” a un dels policies quan aquest ja estava a terra; al mateix temps, Ángel Greudi R. va donar un fort cop al pit a l’agent, segons el relat dels fets que dóna per provada la sentència.

 

Cops de peu per no pagar

En el judici, el 19 d’abril, el vigilant va relatar que havia sentit un fort soroll i va veure un grup de joves que rebentava una porta a puntades de peu per accedir al tren sense pagar: “Vaig anar a donar suport als mossos i un dels joves em va empènyer a les vies. Em va empènyer al tren per matar-me, perquè el tren m’atropellés”.

Segons la seva versió, després de caure a la via vuit, on un tren estava estacionat, el vigilant es va quedar inconscient -tot i que no va poder concretar per quant temps- i va assegurar que després dels fets va estar sis mesos de baixa “visitant el neuròleg, el psiquiàtric i patint desmais per ansietat”, ha explicat la víctima, que ara treballa per a la mateixa empresa però en una estació diferent.

Un dels mossos que va intervenir va declarar que el jove menor d’edat el va agafar del coll i li va donar cops de peu, i que va veure com un altre agafava de la jaqueta el vigilant, es recolzava amb els peus en la paret per agafar impuls i el va empènyer a l’andana, i després el vigilant va quedar inconscient.

L’altre agent de la policia catalana va dir que un dels agressors estava dins del comboi, amenaçant i insultant els policies, i que ha estat cap a ell, es va identificar com a policia, li va demanar que sortís del tren, ell va desobeir les ordres, el va copejar al pit i l’agent el va treure a la força.

Al judici no es van presentar cap dels dos agressors; el que va empènyer el vigilant a les vies, perquè portava dos mesos ingressat en un psiquiàtric, segons ha explicat a la sala el seu advocat, que ha demanat que es tingués en compte la difícil situació del noi i la seva família, que està sense feina.