Condemnen a Rita Maestre a una multa per delicte contra els sentiments religiosos

0
Rita Maestre
Foto: Europa Press.

La portaveu de l’Ajuntament de Madrid haurà de pagar durant un any 12 euros al mes de multa

Tot just un mes després d’haver-se celebrat el judici per l’entrada de l’ara portaveu de l’Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, juntament amb 58 persones a la capella catòlica de la Facultat de Ciències Políticques de la Universitat Complutense de Madrid, ha sortit la condemna. Maestre haurà de pagar una multa de 4.380 euros, a raó de 12 euros al dia durant 12 mesos. L’altre acusat, Héctor Meleiro, ha estat absolt.

Rita Maestre ha estat condemnada per un delicte contra els sentiments religiosos en l’acte de protesta que es va fer ara fa cinc anys. Segons la jutge que ha dictat la sentència, hi va haver “intenció d’ofendre els sentiments religiosos dels allà presents i del col·lectiu catòlic” quan es va llegir el manifest durant una missa a la capella universitària.

El fiscal demanava un any de presó per a Maestre, però segons la sentència “atenent a paràmetres en atenció a les finalitats de reeducació, reinserció i rehabilitació que implica tota la pena, el que jutja estima procedent imposar la pena alternativa de multa com la més adequada i proporcional”.

A la declaració que va fer davant el tribunal, Rita Maestre va defendre que la protesta va ser “pacífica i legítima” i que “un tors despullat no ha de ser ofensiu”. Cal recordar que les 60 persones que van entrar a la capella de la Complutense ho van fer per protestar per tenir un espai de confessió religiosa dins d’una institució pública, a més de fer-ho contra el masclisme i l’homofòbia dels “jerarques” catòlics.

Juntament amb altres companyes, la portaveu de l’Ajuntament de Madrid va entrar sense samarreta i cridant consignes com “fora rosaris dels nostres ovaris” o “contra el Vaticà, poder clitorià”. L’advocat de Rita Maestre, Gonzalo Martínez, creu que hi ha una intencionalitat política en la condemna de Maestre ja que només s’ha celebrat judici contra dues de les 60 persones que eren fa cinc anys a la capella protestant.

La fiscal Marisa Morando ho ha negat i afirma que va ser Rita Maestre la que “es va cagar en Déu” davant d’un sagrari i que “això es clarament un acte de profanació”. Tanmateix, la portaveu de l’Ajuntament de Madrid pot presentar un recurs davant l’Audiència Provincial en un termini de deu dies.

Cal recordar que l’acusació contra Rita Maestre l’exerceixen dos sindicats feixistes, Manos Limpias i Alternativa Española, juntament amb el Centre Jurídic Tomás Moro, que es defineixen com a una associació “cristianitzadora”.