Dos Citroën C4 Picasso van realitzar el trajecte entre París i Amsterdam en mode “eyes off”

El passat 12 d’abril dos Citroën C4 Picasso van efectuar més de 300 quilòmetres de forma autònoma per participar en un esdeveniment a Amsterdam.

Els dos vehicles del Grup PSA van sortir de Vélizy en mode “eyes off” (sense supervisió del conductor) per cobrir una distància de diversos centenars de quilòmetres per les vies autoritzades entre París i Amsterdam. Aquest mode correspon al tercer nivell de funcions de conducció autònoma: el conductor no té cap necessitat d’intervenir i simplement ha de romandre atent als sistemes.

Aquesta nova etapa es va dur a terme amb motiu de l’esdeveniment europeu “The Experience” , inclòs al programa d’una trobada informal dels ministres de transport de la Unió Europea a Amsterdam. Amb anterioritat, el consell de ministres va publicar una declaració en la qual es feia una crida a la col·laboració entre els fabricants i els diferents governs. L’objectiu és accelerar la recerca i el desenvolupament en el camp de la conducció autònoma i evolucionar tant els reglaments com les infraestructures.

Conducció autònoma de París a Amsterdam | Diari Català

Amb motiu de “The Experience”, organitzat pel Ministeri d’Infraestructures i Medi ambient holandès i la ciutat d’Amsterdam, el Grup PSA va presentar els seus dos models autònoms de nivell 3 “eyes off”. Els ministres de transport van viatjar a bord dels vehicles autònoms a la seva disposició pels diferents fabricants durant un trajecte de diversos quilòmetres en condicions de trànsit reals.

El Grup PSA va ser el primer en obtenir les autoritzacions necessàries per provar vehicles autònoms en carretera oberta a França. Els quatre C4 Picasso van efectuar més de 20.000 km de forma autònoma, sobretot en els trajectes París-Bordeus i París-Vigo (Espanya). A partir de 2018, el Grup PSA oferirà funcions de conducció automatitzada –sota control del conductor- i, a partir de 2020, funcions de conducció autònoma que permetran al conductor delegar completament la conducció al propi vehicle.