El Congrés rebutja la compareixença de Fernandez Díaz per les gravacions

0
operació Catalunya
Jorge Fernandez Diaz, al Congrés | Diari Català (Foto: Europa Press)

Els membres de la Mesa han rebutjat una petició de Podemos en què es demanava la compareixença de l’encara ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz

Els membres de la Mesa del Congrés – del PP, PSOE i Ciutadans – han rebujat una petició presentada pel grup de Podemos en què es demanava la compareixença de Jorge Fernández Díaz per explicar les gravacions en què es demostra la seva participació en una sèrie de moviments per desprestigiar polítics independentistes.

La Mesa és l’òrgan que està al capdavant de l’activitat parlamentària quan el Congrés no té previst un període de sessions. En aquest cas, segons informa eldiario.es, els membres ho han decidit per unanimitat i sense ni tan sols votar que Jorge Fernández Díaz no haurà de comparèixer davant la Cambra.

Aquesta petició es va registrar el mateix dia que es van fer públiques les gravacions que implicaven a l’encara ministre de l’Interior i al director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, en les maniobres contra polítics d’ERC i Convergència. Segons PP, PSOE i Ciutadans, no han acceptat aquesta petició perquè la Mesa no té entre les seves competències acollir compareixences.

Aquest mateix dimarts, el diari Público ha pujat al seu web noves gravacions en què Daniel de Alfonso i Jorge Fernández Díaz parlaven de quins mecanismes utilitzar per difondre informacions sobre el llavors alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per desprestigiar-lo. De Alfonso va arribar a dir al ministre d’Interior que “jo, ministre, sóc partidari d’assestar el cop quan el cop ha d’acabar amb l’animal” per referir-se a la tàctica contra Trias.