El Congrés decideix aquesta setmana si envia CDC al ‘galliner’

0
Congreso
Congrés dels Diputats | Foto: Congreso

La Mesa definirà aquest dimarts la composició de la cambra baixa, que tanta polèmica va portar després del 20D

La Mesa i la Junta de Portaveus del Congrés dels Diputats tenen previst reunir-se dimarts que ve per concretar la composició dels òrgans de la Cambra i la ubicació de les seves senyories en les diferents dependències de la Cambra i a l’hemicicle, on CDC -ara en el Grup Mixt- corre el risc d’acabar a les últimes files, la zona coneguda com ‘el galliner’.

En la darrera legislatura, el primer esborrany de composició de la cambra enviavà a aquest galliner a bona part dels diputats de Podemos, generant-se tal polèmica que va haver de ser corregida aquesta composició. Els vuit diputats de CDC, però, no tindrien potser la força necessària per reclamar un canvi.

També cal definir la composició de la Diputació Permanent del Congrés (l’òrgan que substitueix el ple en els períodes no ordinaris de sessions) i de les diferents comissions parlamentàries, fixant el nombre de diputats per cada grup.

Una altra qüestió que ha de resoldre la Mesa i la Junta de Portaveus és la ubicació dels diferents grups parlamentaris a l’hemicicle, més enllà de la tradició que en els bancs de la dreta de la presidència hi haurà el PP i a l’esquerra el PSOE.