Acusticat/TWITTER | Diari Català
Foto: Acusticat/TWITTER

L’acte està organitzat per la Generalitat, La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell, entre altres entitats

Coincidint amb el Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, Sabadell acollirà els dies 28 i 29 d’abril eI I Congrés d’Acústica de Catalunya, ‘Acusti.cat’ organitzat per la Generalitat de Catalunya.

D’altres entitats que col·laboren són la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sabadell, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Associació Catalana de Consultors Acústics.

Acusti.cat serà un punt de trobada per als més de 90 ponents, 25 entitats activament vinculades al sector i una representació de 280 professionals per debatre, intercanviar, entendre i compartir tot allò relacionat amb la qualitat acústica. La conferència inaugural anirà a càrrec de Colin Nugent, de l’Agència Europea de Medi Ambient, un gran expert a escala mundial en soroll.

Segons el tipus, la durada, el lloc i el moment en què es produeixen, els sons poden ser molestos, incòmodes i arribar a alterar el benestar fisiològic o psicològic dels éssers vius. És llavors quan es considera que hi ha contaminació acústica, un increment significatiu dels nivells acústics del medi i un dels factors importants de deteriorament de la qualitat ambiental del territori i de la qualitat de vida de les persones.

Font: Diputació de Barcelona