El Consell d’Informatius de TVE demana una “regeneració ètica i professional”

0
La reunió es va celebrar al menjador. Foto: Consell d'Informatius TVE
La reunió es va celebrar al menjador. Foto: Consell d'Informatius TVE

Els professionals de la televisió pública estatal denuncien una “situació insostenible” i demanen una “regeneració ètica i professional” dels serveis

El Consell d’Informatius de Televisió Espanyola ha tornat a emetre un comunicat per denunciar la “situació insostenible” dels serveis informatius de la televisió pública estatal. En una reunió celebrada al menjador de la televisió – la Direcció no va autoritzar la trobada a la redacció – els i les professionals han posat de manifest la necessitat de “reprendre un model d’informació i periodisme independent, plural i dedicat exclusivament a prestar el seu servei a la comunitat”.

Creuen que es necessari tornar a l'”esperit” de la Llei de la Ràdio i Televisió de titularitat estatal de l’any 2006, on el model “sigui acordat per una gran majoria de forces polítiques, garantint la seva pervivència en un futur, independentment dels parlaments i governs que triïn els ciutadans”.

Per això, recorden, és necessari que els partits que van signar el compromís el passat octubre – tots amb l’excepció de PP i Unió- posin en marxa les iniciatives necessàries per poder garantir “el compromís amb la independència i l’elecció dels màxims responsables de la CRTVE”. Compromís que s’havia de complir amb l’inici de la legislatura que tot just ha començat.

“La societat té el dret fonamental, recollit en la nostra Constitució, a rebre informació veraç i plural, sense censures ni condicions interessades”. Segons el comunicat, per aquesta raó cal destituir a “l’actual president de la Corporació RTVE” i l’elecció “per consens d’un nou responsable amb un perfil professional i independent”.

Les queixes per la ingerència política dels directius i la censura d’algunes parts es porten recollint des que es va escollir la nova direcció. És per aquesta raó que els i les periodistes de la televisió pública estatal han aprofitat la constitució d’un nou parlament per demanar canvis a l’ens informatiu públic.

Els actuals responsables estan deslegitimats per seguir al front, no per l’aritmètica parlamentària, sinó fonamentalment a causa de la profunda degradació ètica i deontològica” dels informatius, que s’han anat recollint en els “diversos informes” publicats pel mateix Consell.