La conselleria d’Interior vol crear més de 400 places noves de Mossos d’Esquadra

0
associació cannàbica, Rubí, menor, Mossos, club cannàbic
Foto: Europa Press

El conseller Jordi Jané té intenció de convocar noves places dels Mossos d’Esquadra, entre les que es compten places per a comissaris i inspectors

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha anunciat a la sessió parlamentària d’aquest dimecres que la Generalitat té la intenció de crear aquest any 439 noves places per a la plantilla dels Mossos d’Esquadra.

Ho ha explicat durant una resposta parlamentària a la sessió de control al Govern, on ha detallat que aquesta convocatòria preveu que entre aquestes s’inclogui la creació de la figura del Major -que actualment no estava coberta-, vuit noves places de comissaris, 12 d’intendents i 18 d’inspectors.

Fonts de la Conselleria han explicat a Europa Press que la intenció del departament que encapçala Jané és que aquestes noves places es recullin en l’oferta pública d’ocupació que el Govern de la Generalitat aprovarà pròximament.

Jané ha aprofitat per anunciar-lo en la seva resposta a la pregunta del secretari general de C’s, Matías Alonso, de si s’aplicarà una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha considerat que la Generalitat havia abusat del sistema de lliure designació davant del concurs de mèrits per seleccionar a personal.

“Complirem les sentències del TSJC i hem creat un grup de treball que revisarà cada cas”, ha assegurat el conseller, que, tot i això, ha considerat que determinats llocs policials convé seleccionar-los per lliure designació, donada la seva especial responsabilitat.

El conseller ha reconegut que la sentència conclou que no tots els llocs es poden cobrir per lliure designació però ha insistit que revisaran “cas a cas i quan estigui justificat es farà de lliure designació”.

“Seleccionar als millors”

Matías Alonso ha considerat que “sempre cal seleccionar als millors” i per això creu que el concurs sempre ha de prevaler i ha dit sentir-se tranquil que el conseller hagi assegurat que es compliran les sentències del TSJC.

“Ens alegra escoltar-lo perquè hem de fugir d’un sistema de clientelisme que porti a pensar que s’intentava crear una guàrdia pretoriana més afí”, ha valorat Alonso.