Els consellers Rull i Baiget compareixen al Parlament pel caos de Vueling

0
Josep Rull
Moment de la reunió entre els responsables del Govern i Vueling | Foto: Europa Press

Els consellers de Territori i d’Empresa compareixen aquest dimecres a la cambra per explicar l’operativa de Vueling de les darreres setmanes

El conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, i el d’Empresa, Jordi Baiget, compareixeran aquest dimecres al Parlament per explicar l’operativa de Vueling de les últimes setmanes, marcada per cancel·lacions i retards que l’aerolínia ha anat resolent.

Els dos consellers, que compareixeran a petició pròpia, explicaran les gestions fetes pel Govern juntament amb la companyia aèria, que té la seva base principal a l’Aeroport de Barcelona, per solucionar els problemes ocasionats als usuaris.

La Generalitat ha creat una comissió de seguiment amb Vueling que es reuneix cada dilluns a primera hora per abordar els avenços en l’operativa, especialment amb vista a l’operació sortida de l’1 d’agost.

A la reunió de dilluns passat, l’aerolínia va traslladar al Govern que havia millorat la puntualitat en l’última setmana i que no preveu cancel·lacions ni reprogramacions entre el 29 de juliol i l’1 d’agost, el cap de setmana de més moviments de l’any i que la companyia preveu operar amb “tranquil·litat”.

Així, la puntualitat ha passat del 80% al 83% tenint en compte un marge de mitja hora respecte a l’hora del vol; la puntualitat és del 95% amb un marge de 60 minuts, i del 100% amb un marge de tres hores.

Vueling no ha fet cap cancel·lació en els últims set dies, aquest cap de setmana tampoc no ha reprogramat vols -com sí que va fer l’anterior-, manté l’operativa de 37 tripulacions de reserva i ha sumat un avió més de reserva, que han passat de set a vuit.