Donald Trump primaries republicans
Foto: Europa Press

Mig centenar d’ex-alts responsables republicans han publicat una carta dient que serà “un president perillós que posarà la nostra seguretat nacional i benestar en perill”.

A la carta, en què no donen suport explícit a la demòcrata Hillary Clinton, denuncien la ignorància i la incompetència del magnat.  Els signants consideren que el candidat no té el caràcter, els valors ni l’experiència per ser president, i que debilitaria l’autoritat moral dels Estats Units al món. L’acusen d’ignorar aspectes elementals de la Constitució americana i dels afers internacionals.

Entre els signants hi ha John Negroponte o Michael Hyden, que havien estat director nacional d’intel·ligència i de la CIA durant la presidència de George Bush, o també l’exdirector del Banc Mundial Robert Zoellick.

En un comunicat, l’al·ludit els ha respost dient que formen part de l’elit fracassada de Washington que només busca aferrar-se al poder. Donald Trump els retreu ser els autors de decisions desastroses com la d’envair l’Iraq o permetre la mort d’americans a Bengasi i l’ascens d’Estat Islàmic.