Constant Lestienne, jove tennista francès, veu com l’organització l’exclou del torneig per una aposta en la final de l’any passat

Constant Lestienne, tennista francès de 24 anys que actualment ocupa la 205a posició al rànquing de l’ATP, es queda sense la possibilitat de disputar el Roland Garros després que els organitzadors del torneig l’hagin exclòs per un tema d’apostes.

En un primer moment, l’organització anunciava mitjançant un comunicat que Lestienne rebia un wildcard pel bon rendiment acumulat des de principis del 2015. No obstant això, des de fa uns mesos està sent investigat per la Unitat d’Integritat del Tennis (TIU) per una aposta que va fer de 2’90 euros en la final del Roland Garros 2015 que van disputar Stanislas Wawrinka i Novak Djokovic.

“El somni s’ha evaporat sense començar. Tenia 2’90 euros i vaig decidir apostar-los en la final de Roland Garros. Era una quantitat tan minúscula que no imaginava que tindria aquestes conseqüències. Vaig guanyar 1’40 euros. Trobo desproporcionada la sanció”, assegura Lestienne.

El tennista francès s’hauria assegurat 30.000 euros si hagués disputat la primera ronda del torneig, i haurien anat en augment si hagués anat passant rondes. No obstant això, les regles del tennis expressen que cap tennista pot apostar en un partit.