Constitució del parlament de Catalunya

0
Nous diputats al Parlament - Diari Català
Selfie de Marta Rovira, Forcadell, Romeva, Junqueras i LLach
Nous diputats al Parlament - Diari Català
Selfie de Marta Rovira, Forcadell, Romeva, Junqueras i LLach

La constitució del parlament comença amb vots a Mas com a secretari, ‘SíQueSpock’ i un Mas-Colell tardà

La constitució del parlament de Catalunya ha començat amb sorna, com s’ha pogut veure a la votació de les secretaries de la Mesa, la qual, el president en funcions Artur Mas ha rebut un vot per quedar relegat a una banda d’aquest òrgan, fet que li impediria ser el líder del pròxim Executiu.

Les quinieles estaven fetes i s’havien fet públiques: Forcadell presidiria el Parlament, i la secretària general d’ERC, Marta Rovira, no ha dubtat a retratar-se amb ella abans de començar amb un ‘selfie’ juntament al líder del partit, Oriol Junqueras, i amb el cap de llista de JxSí, Raül Romeva, i en l’últim moment s’ha posat en la imatge el cantautor i diputat Lluís Llach.

La constitució del parlament de Catalunya ha començat amb una absència a l’hemicicle, la del conseller en funcions Andreu Mas-Colell, que ha arribat quan el president de la Mesa d’edat, l’escriptor Julià de Jodar (CUP), ja havia començat el seu discurs d’obertura.

Possiblement pel costum, Mas-Colell ha entrat a l’hemicicle per la porta que dóna accés a l’ala dreta, on s’asseia en la passada legislatura; però, en virtut d’un acord amb la CUP, ara CDC ocupa les bancades de l’esquerra, per la qual cosa ha hagut de tornar a sortir de la sala per entrar pel costat contrari.

En la Mesa d’edat ha destacat la presència del personatge de la sèrie ‘Star Trek’, Mr. Spock, que seguia la sessió estampat en la samarreta del diputat de SíQueEsPot Joan Giner, sota la llegenda ‘Catalunya Sí que Spock’.

Juntament al viatger interestel·lar, el diputat De Jòdar –com a president de la Mesa d’edat per ser el diputat sènior– ha demanat un moment de parèntesis durant el recompte de vots perquè havia patit una “baixada de sucre”: ho ha solucionat prenent-se alguna cosa.

LES VOTACIONS DE LA CUP

A la  constitució del parlament de Catalunya, Mas no ha estat l’únic sorprès a rebre vots durant l’elecció de secretaris de la Mesa: la CUP ha votat simbòlicament com a secretàries de la Cambra la fundadora del POUM Antònia Adroher, la dirigent anarcosindicalista Teresa Claramunt i l’actriu Margarida Xirgu.

La fundadora de la Maternitat d’Elna –que va ajudar a fugir a França  del franquisme i el nazisme centenars de nens– també ha rebut el seu vot, com Elizabeth Eifenbenz, la jove llibertària Julia Romera Yañez, la dirigent veïnal del barri barceloní de la Barceloneta Emília Llorca i les escriptores Montserrat Roig i Maria Mercè Marçal.