Imagina per un moment que una espècie alienígena intel·ligent tingui la capacitat de viatjar a la Terra per fer el primer contacte extraterrestre

Contacte extraterrestre en menys de 20 anys | Diari CatalàEl contacte extraterrestre seria possible, si una raça alienígena aconsegueixi travessar grans distàncies en l’espai per fer contacte amb nosaltres, llavors és probable que sigui centenars de milers de milions d’anys més avançats tecnològicament i intel·lectualment que nosaltres.

Encara que en el passat van poder ser culturalment similars a nosaltres, ara haurien desenvolupat capacitats difícilment d’explicar, a més de ser biotecnològica-ment avançats, unes qualitats que els permetria adaptar-se fàcilment a un món completament diferent del seu.

Si fossin intel·lectualment superiors, llavors serien capaços d’entendre les nostres motivacions, llengües i cultura amb molta facilitat. Però també podrien ser formes de vida exòtiques amb diferents concepcions de la consciència. Un tipus d’espècie que podria existir com un organisme colonial, en comptes de personalitats individuals. La comunicació amb aquestes formes estranyes de vida podria ser extremadament difícil i no hi hauria possibilitat de conèixer absolutament res d’ells. Aquests són només algunes de les possibilitats que poden semblar ciència-ficció, però en els últims anys un gran nombre de científics han començat a debatre els escenaris del primer contacte extraterrestre, tant en la comunitat científica com en els mitjans de comunicació.

Les recents declaracions de la cap científica de la NASA, posaran fi a segles de controvèrsia. En una recent conferència, la cap científica de la NASA, Ellen Stofan, va revelar que en menys d’una dècada trobarem proves definitives de vida extraterrestre.

Contacte extraterrestre en menys de 20 anys | Diari CatalàEn la seva intervenció en una recent conferència centrada en els esforços de la NASA per buscar mons habitables i vida extraterrestre, la científica de la NASA, Ellen Stofan, va predir que d’aquí a 10 anys tindran una prova definitiva de la vida alienígena i la seva existència  amb un possible contacte extraterrestre.

Crec que tindrem forts indicis de vida més enllà de la Terra d’aquí a una dècada, i crec que tindrem proves definitives dins de 20 a 30 anys, Sabem on buscar. Sabem com mirar. En la majoria dels casos tenim la tecnologia, i estem en el camí de la seva aplicació. I així crec que estem definitivament en el camí. Estem parlant de petits microbis

Va dir Ellen Stofan.

Per la seva banda, el col·lega de Stofan, Jeffrey Newmark, director interí de la NASA d’heliofísica, va estar d’acord amb les seves prediccions va dir.

L’ex astronauta John M. Grunsfeld també va sostenir la predicció de Stofan i va donar el seu propi pronòstic.

Crec que estem a tan sols una generació de distància del nostre sistema solar, sigui en una lluna gelada o en Mart, i una generació en un planeta al voltant d’una estrella propera.

Va explicar Grunsfeld.

Contacte extraterrestre en menys de 20 anys | Diari CatalàL’afirmació de Grunsfeld es basa en els últims descobriments científics realitzats per la NASA. Els estudis més recents suggereixen que el sistema solar i d’altres galàxies a la Via Làctia estan plens d’ambients que són capaços de suportar la vida. Però la cap de la NASA també va fer èmfasi en un detall important. Ha assenyalat que no esperen descobrir petits homes verds com els representats en les pel·lícules de ciència-ficció. En canvi, aquests extraterrestres possiblement en forma microscòpica.

Però aquestes últimes declaracions no han convençut a tothom, com a Fergus Simpson, un cosmòleg de la Universitat de Barcelona, ​​que assegura que aquests éssers extraterrestres seran més semblants a una bèstia monstruosa que aguaita els racons més foscos del nostre malson.

En tot el regne animal, les espècies que són físicament més gran invariablement posseeixen una densitat de població més baixa, possiblement a causa de la seva major demanda d’energia. Com a resultat d’això, hem d’esperar que els éssers humans siguin físicament més petits que la majoria d’altres espècies avançades

Va explicar Simpson.

Simpson especula que al llarg de l’espai els planetes amb criatures més petites són més nombrosos que els que tenen criatures grans, llavors amb tota probabilitat, la Terra és la llar de les criatures més petites de l’espai. Això dóna com a resultat que els éssers extraterrestres són probablement enormes criatures com els óssos polars, viurien més temps, i com més temps visquin, intentaran comunicar-se amb nosaltres abans.

Contacte extraterrestre en menys de 20 anys | Diari CatalàA més de la teoria oferta per Simpson, altres experts en el món de la ciència han suggerit que la idea de la NASA és molt arriscada, argumentat que en lloc de buscar activament éssers extraterrestres hauríem d’allunyar-nos d’ells. Stephen Hawking sosté que si els éssers humans contacten amb alguna civilització extraterrestre, aquests podrien sacrificar i esclavitzar a la humanitat com a mitjà d’eficaç per colonitzar el nostre planeta.

Segons va dir Hawking.

Si alguna vegada els extraterrestres ens visiten crec que el resultat seria tant com quan Cristóbal Colón va desembarcar per primera vegada a Estats Units, que no va resultar molt bé per als indis americans.

Els punts de vista de Hawking són reforçats per l’astrofísic Neil deGrasse Tyson, que tem que els extraterrestres siguin cobdiciosos, explotadors i violents. Fins al moment, la NASA ha trobat més de 5.000 planetes que poden sostenir la vida, i aquest nombre augmenta cada dia. Estàs preparat per al primer contacte extraterrestre?