Convergència cobrarà “a preu d’or” els seus vots

0
Homs judici referèndum inhabilitació
Francesc Homs atèn els mitjans al Congrés dels Diputats | Diari Català (Foto: Europa Press)

Francesc Homs anuncia les 15 condicions per a que CDC afavoreixi una investidura, entre les quals hi ha la convocatòria d’un referèndum i “treure” Rajoy del Govern

Convergència ha fet públiques les seves particulars línies vermelles. El seu cap de llista a les eleccions generals del proper 26 de juny, Francesc Homs, ha anunciat 15 condicions innegociables que qui vulgui els vots de CDC per ser investit president haurà de complir sí o sí. La principal condició és, com es podia esperar, un compromís d’iniciar “immediatament” converses amb el Parlament per a la convocatòria d’un referèndum a Catalunya.

Convergència no vol un altre govern del PP, ja que, en paraules del mateix Homs, una altra de les condicions del partit és “treure” Mariano Rajoy i els populars del govern espanyol. També un pla de xoc per l’ocupació, una estratègia contra la desigualtat i una paralització de la LOMCE són condicions claus per a que qualsevol candidat, “si té la mala pota de dependre de la nostra aritmètica” com ha expressat Homs, vol el recolzament de CDC.

Les altres condicions són un projecte de llei per la prestació per a la criança de fills, la derogació de la LRSAL, la reducció de l’IVA cultural, la negociació amb la Generalitat per retirar els recursos de lleis de Parlament al TC, la modificació de lleis del PP recentralitzadores, el disseny d’una estratègia de competitivitat econòmica, l’assumpció del muntant i el calendari de pagament del deute històric de l’Estat amb Catalunya, el disseny d’un calendari d’execució de les principals inversions de l’Estat a Catalunya -amb especial atenció a Rodalies i el corredor del Mediterrani-, l’aprovació immediata d’una estratègia per l’acollida als refugiats i aprofundir en el pacte de Toledo.

 

Compartir
Article anteriorDetinguts tres grafiters de la L5 de Metro, encara paralitzada
Article següentAssalten diversos joves a la sortida de les discoteques de Badalona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]