Sense Convergència no hi ha independència

0
Artur Mas CDC
D'esquerra a dreta, Miquel Calçada, Artur Mas i Francesc Homs | Foto: Europa Press.

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha presentat Convergència com l’única garantia per assolir l’Estat propi

L’expresident de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, ha defensat aquest dilluns que el seu partit és garantia d’aconseguir un Estat propi, després d’advertir que “alguna força molt d’extrem pot fallar, però si falla CDC no hi haurà independència“.

“Pot fallar algú que està molt a l’extrem, que estan dividits, però CDC ha de tenir unitat interna, ser fort i no fallar perquè, si falla, llavors difícilment hi haurà independència”, ha avisat en un míting a Sabadell amb els candidats Francesc Homs i Miquel Calçada.

Segons Artur Mas, s’han viscut situacions complicades a Catalunya pels obstacles que han posat determinats partits – en clara referència a la CUP – però la centralitat de CDC no pot fallar perquè llavors l’objectiu de la independència s’haurà “acabat”.

També ha vaticinat que després del 26-J hi haurà “un govern i un president feble” i no preveu que hi hagi una majoria clara, per la qual cosa ha demanat aprofitar aquestes eleccions perquè a Catalunya hi hagi un president de la Generalitat fort i reforçar així el seu lideratge.

Un president fort a Catalunya significa votar a CDC aquest diumenge perquè és de CDC, i representa JxSí, que CDC va impulsar com el que més”, ha sostingut el president del partit, erigint així l’aposta pel seu partit com el vot decisiu i útil.

 

Francesc Homs i Miquel Calçada

En la mateixa línia s’ha expressat Francesc Homs, que ha argumentat que votar CDC és fer-ho per reforçar Puigdemont, a més de ser una aposta per la defensa de Catalunya i un compromís per fer fora el PP del Govern espanyol. “Som la garantia que aquesta gent del PP deixi de ser-hi, perquè fan mal a Catalunya i també a Espanya en la mesura que serem decisius”, ha dit.

Miquel Calçada ha desitjat ser “un ciutadà del món amb un passaport a la butxaca” amb la nacionalitat catalana, i viure així en un Estat propi just, democràtic, amb menys diferències econòmiques i on no es pugui empresonar per posar urnes al carrer, en al·lusió al 9N.