CoolEarth, globus solar 400 vegades més d'energia

CoolEarth està promovent els anomenats globus solars, que podrien considerar-se una alternativa amb les 3b bona bonica i barata.

Sorprenent però cert. Des de fa un parell d’anys una empresa denominada Cool Earth ha estat promovent innovadors dissenys solars que estan deixant en el passat els tradicionals panells solars. La tecnologia compta amb molts beneficis no només en costos sinó també en instal·lació sinó sobretot en generació tracte amigable amb el medi ambient

CoolEarth està promovent els anomenats globus solars, que podrien considerar-se una alternativa amb les 3b bona bonica i barata. Davant els costos que alguns casos es produeixen amb panells. La tecnologia de Cool Earth Solar ha desenvolupat una tecnologia que utilitza una filera de globus que concentren i capturen l’energia solar, sense utilitzar infraestructura costosa o grans quantitats de silicona.

Els captadors inflables capten llum i la concentren en cel·les fotovoltaiques, incrementant moltes vegades l’energia que impacta sobre les cel·les. Una sèrie de concentradors estan suspesos en un suport i controlen els cables que s’estenen entre els pols. En estar suspesos els concentradors, es poden utilitzar vastes àrees de terra per a la producció d’energia solar, amb un impacte ambiental limitat.

Un reporti d’Energia Neta XXI destaca que aquest disseny costa 400 vegades menys per àrea col·lectada que els miralls convencionals, resisteixen vents de 100 mph i protegeixen la superfície dels miralls i el receptor de les pluges, insectes i brutícia. Cada globus, de dos metres de diàmetre, pot generar 500 watts d’electricitat i podria costar eventualment menys de $ 2.

Amb costos baixos de manteniment i reemplaçament, el sistema reduirà significativament els costos de l’energia solar a nivells on competiria directament amb les fonts fòssils d’energia. La tecnologia oferirà noves oportunitats econòmiques per als grangers, que seran capaços de “collir” electricitat a més de realitzar cultius estarem pendents dels últims avanços.