Cooperativa AUSOLAN celebra la setmana de l’alimentació sostenible

0

Ausolan i el projecte a Catalunya8.000 nens catalans han aprés a reduir els nivells de consum

Al llarg d’una setmana els 8.000 nens i nenes de les prop de cent escoles catalanes on AUSOLAN actua com a proveïdor de serveis de menjador han gaudit de tota una sèrie d’activitats per conèixer la importància del consum de proximitat, autòcton i de temporada. Es tracta de la tercera part del seu projecte educatiu “El mon sostenible dels nostres avantpassats” que va treballar el primer trimestre la sostenibilitat ambiental i el segon la social i el comerç just.

Les nenes i els nens han vist créixer un vegetal ja que al menjador han plantat una llavor de llegum i han pogut observar la germinació i el creixement de les arrels i les fulles. Mitjançant una a Taula de la Descoberta de productes autòctons de cada comarca els més menuts han conegut productes com les hortalisses del Vallès, la mel de Castellterçol o els Borregos de Cardedeu, del Vallès Oriental; les anxoves de l’escala, la ceba de figueres o la botifarra dolça del Empordà o l’escarxofa del Prat, l’espàrrec, la cirera o el pollastre pota blava del Baix Llobregat. Els nens També han treballat l’educació emocional de valors gràcies a la quantitat de vegetals que sembla que tinguin cara.

Aquest projecte explica la sostenibilitat mitjançant el “Informe Brundtland” de 1987 que diu que s’ha de satisfer les necessitats de les generacions actuals sense posar en perill les necessitats de les futures. És per això que gràcies en aquestes eines Educatives, AUSOLAN possibilita la continuïtat a la labor educativa de l’escola aconseguint una forma interactiva i dinàmica contribuir al desenvolupament cognitiu, personal i social dels nens i nenes, potenciant un estil de vida saludable, amb una dieta sana i exercici físic i una transmissió de valors de tolerància, el respecte i la convivència.

Segons Rosa Giné, gerent d’AUSOLAN a Catalunya “La nostra línia de treball passa per oferir matèries primeres del nostre entorn proper, possibilitant major frescor i qualitat en els productes, tenint en compte a les persones que s’encarreguen de produir aquests aliments, al mateix temps que contribuïm a minimitzar l’impacte ambiental que genera el transport, i recolzem als productors de les zones del nostre entorn”