Corea del Sud reprén la propaganda contra Corea del Nord

0
Kim Jong-un corea nord diari catala
El president de Corea del Nord | Foto: Europa Press

Corea del Sud tensa les relacions amb el veï del Nord en un context dificil després que Pyongyang provés una bomba d’hidrògen

 

L’exèrcit de Corea del Sud ha reiniciat a primera hora d’aquest divendres les emissions de propaganda a la frontera amb Corea del Nord, dos dies després de l’assaig nuclear portat a terme per Pyongyang, segons ha informat l’agència sud-coreana de notícies Yonhap.

L’exèrcit ha elevat el nivell d’alerta i ha desplegat unitats d’artilleria a les zones on s’han col·locat els altaveus que emetran la propaganda, com a precaució davant d’una possible resposta per part de Corea del Nord.

L’esmentada agència ha apuntat que Corea del Nord ha incrementat el nombre de tropes desplegades a la zona fronterera unes hores abans del començament de les emissions, que podrien incrementar encara més les tensions bilaterals.

El Govern de Corea del Nord ha assegurat haver portat a terme una prova amb una bomba d’hidrogen miniaturitzada, amb prou feines unes hores després que es registrés un terratrèmol de magnitud 5,1 al nord del país.

En el seu comunicat, ha recalcat que la prova ha estat un “èxit”, i alhora ha assegurat que s’ha fet “de manera segura i perfecta, sense provocar un impacte negatiu en el medi ambient”.

En resposta, Corea del Sud ha anunciat que reprendrà a partir d’aquest divendres l’emissió de propaganda contra el règim nord-coreà mitjançant altaveus a la frontera que separa els dos països.

Les dues Corees van intercanviar trets d’artilleria el mes d’agost passat després que Pyongyang reclamés el final de les emissions de propaganda mitjançant altaveus. Els dos països van negociar una sortida a la disputa amb un acord per millorar els llaços que va incloure la cancel·lació de l’esmentada propaganda.