Per sisè any consecutiu, una de les fites més senyalades pels joves que s’inicien al món del desenvolupament de videojocs aterra a Barcelona, al poble de Cornellà

Una Game Jam és similar a una marató creativa, un clúster d’idees on dissenyadors artístics, programadors, músics i professionals d’altres disciplines relacionades amb el videojoc es troben. L’objectiu és crear un videojoc en 48 hores que es presentarà l’últim dia de l’acte. A la vegada, són els mateixos participants els encarregats de votar el guanyador de cadascuna d’elles.

Image and video hosting by TinyPic

A més de la limitació temporal, els participants han d’organitzar-se en grups de no més de 6 integrants i es limiten al tema elegit a cadascuna de les edicions. La Global Game Jam és de caràcter anual i es realitza mundialment, és a dir, durant aquest cap de setmana milers de persones d’arreu del globus es congreguen per crear videojocs. Un dels emplaçaments de l’edició de 2016 és al Citilab, al poble de Cornellà. Segons l’organització encarregada de l’acte a escala mundial, es preveu que aquest any es presentin més de 5 mil títols.

L’espai habilitat a Cornellà és possible gràcies a VGA FIB, l’organització d’estudiants d’informàtica de la UPC que, sense ànim de lucre, fa 6 anys que s’encarrega de fer possible la Game Jam. Kilian Peiró, president de l’associació, comenta que els 3 darrers anys s’han hagut de limitar als 100 inscrits al no poder disposar d’un local més gran. A cada edició hi vol participar més gent, però, tot el finançament depèn d’ells; no reben cap tipus d’ajuda.

Peiró comenta la importància de les Game Jam i la seva petjada dins el territori català:

Les Game Jam promouen el desenvolupament de videojocs. Cada cop hi ha més empreses de videojocs a Catalunya i, especialment, a Barcelona. Participar-hi és un punt a favor a l’hora de buscar feina; pots dir que has fet un videojoc en 48 hores. Et permet conèixer gent amb la qual comparteixes especialització i, tot i que no ho promovem de manera activa, la competitivitat d’una Game Jam també fa que tothom millori, es prepari més i el resultat final sigui superior.

La temàtica d’aquest any són els rituals i, des d’ahir divendres a les 5 de la tarda, els diferents equips que participen a la Global Game Jam estan desenvolupant la seva idea. Una idea que sortirà a la llum demà diumenge a la mateixa hora. Aquest any, el preu de la inscripció ha estat de 5 €, un terç respecte al d’altres edicions gràcies a que el local d’aquest any és més econòmic. De totes maneres, des de VGA FIB ens manifesten la seva intenció de seguir creixent i d’equiparar-se amb altres Game Jam com, per exemple, la d’Estocolm (un autèntic referent d’àmbit mundial).