El municipi Mollet del Vallès ja va ser guardonat amb aquest premi ecològic

Cornellà de Llobregat (Barcelona) ha estat elegit com un dels tres municipis finalistes que optaran al Fulla Verda Europea el 2017 en reconeixement al seu compromís ambiental, juntament amb la població irlandesa de Galway i Mikkeli, a Finlàndia.

El guanyador serà anunciat en una cerimònia el pròxim 22 de juny a la capital eslovena, Ljubljana, l’actual Capital Verda Europea. El concurs de la Fulla Verda Europea es va iniciar el 2015 per la Comissió Europea per premiar el compromís ambiental de les ciutats amb una població d’entre 50.000 i 100.000 habitants i els seus esforços per promoure el seu creixement verd.

Mollet del Vallès (Barcelona) va ser el primer guardonat amb la Fulla Verda Europa en reconeixement al seu pla de mobilitat urbà, juntament amb la població portuguesa de Torres Vedras.

Per la seva banda, les ciutats holandeses d’Hertogenbosch i Nijmegen i la ciutat sueca d’Umea han estat seleccionades com a finalistes per convertir-se en la Capital Europea Verda el 2018. “Cada any la qualitat de les sol·licituds creix i és encoratjador tenir ciutats que prèviament van quedar finalistes que tornen a competir i que aprenguin del procés”, ha valorat el comissari de Medi ambient, Karmenu Vella.

Vella ha subratllat que els projectes seleccionats “poden convertir-se en models reals per al futur durable” i demostrar com fer de les ciutats un millor lloc per viure.

L’Executiu comunitari també ha iniciat aquest dimarts la convocatòria de candidatures que vulguin competir per la Fulla Verda Europea del 2018 i la Capital Verda Europea el 2019 i que podran presentar-se fins al novembre d’aquest any.

Font: EP