Els gegants, els nans i els Balls de Bastons no han faltat a la festivitat religiosa d’aquest any

El Corpus Christi, o la ‘Processó del Corpus’, és clau com a imatge festiva local de Barcelona, inclosos els gegants, o el bestiari. La processó, documentada a Barcelona des de l’any 1320, continua sent una de les rues més importants que se celebren a la ciutat, barrejant elements religiosos i teatrals.

En l’actualitat, en aquest 2016, l’organització s’ha dividit en diverses activitats. ‘L’ou com balla’, una de les celebracions més singulars de Barcelona, ha distingit la diada de Corpus des de l’any 1637. El costum consisteix a fer ballar un ou als brolladors de claustres, patis i jardins, que es guarneixen per a l’ocasió amb motius florals i cireres.

Lcelebrity clothing
La festivitat de l’ou com balla | ESPAI BARCELONA (TWITTER)

També, l’ajuntament de Barcelona ha organitzat, des d’aquest passat dijous fins a aquest diumenge, altres esdeveniments tradicionals com la missa de Corpus seguit de la Custòdia amb el Santíssim Sagrament al tron del rei Martí.

Torres humanes, processons, balls i parlaments han estat protagonitzades aquests dies pels col·laboradors i associacions dels Gegants i els nans, l’Àliga, els Cavallets Cotoners, el Lleó, la Mulassa, el Bou, la Víbria, el Drac, la Tarasca i el Dofí, els Balls de Bastons, el Ball de Cercolets, els infants de primera comunió, els Castellers de Barcelona, la Banda de Música Municipal i diversos grups de música tradicional i popular.