Correos amplia el termini per votar per correu pel 20D fins divendres

0
vot per correu 20D
Una persona introdueix una papereta electoral | Foto: Europa Press

Tot aquell que vulgui votar per correu tindrà fins aquest divendres 11 per demanar la documentació necessària a Correos

 

Les llargues cues organitzades a les oficines de Correos de tota Espanya han desbordat els funcionaris i la Junta Electoral ha decidit ampliar 24 hores més el termini per demanar votar per correu. Fins aquest divendres tot aquell que ho desitji podrà votar per correu per a les eleccions generals del 20D.

Segons informa el diari El País, en algunes oficines de Correos el temps d’espera per ser atés superava aquest dijous la mitja hora i les cues eren bastant llargues. Potser per aquest motiu, la Junta Electoral ha pres aquesta decisió d’ampliar el termini per sol·licitar el vot però també amplia fins el proper dilluns 14 el plaç de que diposa l’Oficina del Cens Electoral per enviar la documentació electoral (la targeta que rebem a casa i ens indica on hem de votar).

Com es vota per correu?

Si l’elector viu a Espanya, el que ha de fer és adreçar-se a una oficina de Correos per omplir i signar un formulari per demanar aquest vot per correu. L’elector haurà de presentar el DNI, passaport o carnet de conduir i, una vegada omplert el formulari, el funcionari el segellarà amb la data i hora de presentació.

A partir del dia 13, la Delegació Provincial ha d’enviar -per correu certificat al domicili de l’interessat- tota la documentació necessària per exercir el dret a vot (paperetes i sobres). Una vegada rebudes, l’elector té fins el proper 16 de desembre per anar a Correos i dipositar el seu vot.

El vot s’envia per correu certificat urgent a la mesa electoral que li hagi estat designada a l’elector.

Compartir
Article anteriorFederico Pinedo assumeix per unes hores la presidència d’Argentina
Article següentPorsche, su año triunfal
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]