L’assistent virtual Cortana de Microsoft arriba a Android i iOS per estendre les funcions que ja ofereix a mòbils, pastilles i ordinadors amb Windows 10

Cortana de Microsoft arriba a Android i iOS | Diari CatalàJa tenim Cortana de Microsoft per Android i iOS, després de diversos mesos de prova l’assistent virtual de Microsoft fa la seva arribada oficial al nostre sistema operatiu mòbil.

La batalla pels assistents virtuals està d’allò més disputada: Google Now, Siri i Cortana són alguns dels que ens porten els grans fabricants, amb competència amb opcions de tercers com Sherpa. La competència és una cosa que no sembla faltar en Android, i les coses es mouran encara més amb l’aterratge de Microsoft.

Des d’aquest dilluns, està disponible Cortana de Microsoft per Android i iOS en versió beta per a tots els usuaris que tinguin un mòbil o tauleta amb Android i iOS.

L’app per Android de Cortana funciona com un complement al qual ofereix l’assistent virtual de Microsoft en ordinadors i tauletes amb Windows 10, estenent les seves funcions i mantindrà sincronitzats tots els teus recordatoris a través dels diferents dispositius i et mostrarà informació dels teus vols i les notícies que poden ser del teu interès.

Cortana de Microsoft arriba a Android i iOS | Diari CatalàSegons ens expliquen els nois d’Engadget, Cortana per Android i iPhone arriba per fi de manera oficial, sense etiquetes beta que revelin una falta de desenvolupament. Per fi tenim la versió estable amb nosaltres, i compta amb una integració destacable amb Windows 10, en cas que feu servir el sistema operatiu d’escriptori de Microsoft.

A més de comentar que podrem usar el comandament ‘Hey Cortana’ per preguntar des de l’aplicació o en l’escriptori, també afirmen que podrem veure notificacions de text del mòbil a l’ordinador amb Windows 10, i que el OnePlus One veureu una integració avançada quan actualitzi a Cyanogen 12.1.1.

Cortana ja està disponible a Google Play i és gratis, per la qual cosa podem acudir ja a la botiga d’aplicacions de Google per fer-nos amb l’aplicació. Aclarir que només es pot descarregar des de Google Play als Estats Units i la Xina.

En APKMirror ja han publicat l’arxiu APK instal·lable perquè des de països que no són Estats Units o la Xina puguem provar-ho. És completament compatible però està en anglès. Una bona manera de provar l’assistent de veu de Microsoft abans per amenitzar l’espera de la seva arribada a Google Play Espanya.

Microsoft ha continuat els seus acords amb Cyanogen i llançarà una versió especial de Cortana per Cyanogen OS amb més integració i funcions.