Corvette Z06 o Dodge Viper ACR, quin dels dos és millor?

Des de la Guerra de la Secessió Americana ocorreguda entre el 1861 i 1865, no hi havia tal rivalitat entre dos bàndols diferents. Des que van sortir al mercat les versions més extremes del Corvette i el Viper sabíem que, tard o d’hora, la batalla seria inevitable. Dos cotxes de la vella escola en un món de turbos, automatismes i tecnologia. Motors grans i potents amb caixes de canvis manuals, una espècie en perill d’extinció. Però a l’altra banda de l’Atlàntic saben de que parlen i, mentre existeixin podreu gaudir de vídeos com aquest de Motor Trend on s’enfronten el Corvette Z06 i el Dodge Viper ACR.

El primer element comparatiu, el Corvette Z06, equipa un bestial motor de 6.2 litres V8 turbo de 650 CV de potència amb un so increïblement deliciós, mentre que el segon element, el Dodge Viper ACR, es decanta per un motor encara més bèstia, un 8.4 litres V10 que talla a 6.000 rpm i que puja fins els 640 CV. A priori tots dos disposen de la mateixa potència, més o menys, però, l’efectivitat de la mateixa en diferents terrenys, és molt diferent entre un i altre.

El Corvette Z06 és un cotxe més “dòcil” i enfocat amb la possibilitat d’un ús més quotidià, tot i que la seva fama del Corvette més radical i potent de la història ens vulgui dir el contrari. El Dodge Viper ACR no és tant noble i està més pensat per córrer en circuits amb una posada a punt pròpia de la pura competició. En qualsevol cas, tots dos són unes bèsties imparables que volen protagonitzar una batalla èpica al circuit de Laguna Seca.

Partint del temps aconseguit pel europeu Porsche 911 GT3 RS, els dos americans aconsegueixen deixar-lo en ridícul. El Dodge Viper ACR és qui marca el millor temps ja que, segons el provador, la seva efectivitat en circuit és superior a la del Corvette Z06, fet que avalen els 3 segons de diferència entre les dues màquines.

En carretera oberta la cosa canvia i s’aplica allò que dèiem abans que el Corvette Z06 és més “dòcil” i, per tant, millor en aquest terreny. El Dodge Viper ACR, tot i la seva radical aparença, es troba fora de lloc o no se sent tant còmode com en circuit. No obstant, i en opinió dels provadors de Motor Trend, qui aconsegueix la millor valoració és el Viper, però això ja és una valoració personal ja que, particularment i amb la condició de no haver conduit cap dels dos, em decantaria pel magnífic disseny del Corvette Z06.