El Canòdrom de la Meridiana, lloc de referència de la cultura digital

0
Canòdrom Meridiana | Diari Catala
Foto: Europa Press

L’antic canòdrom allotja programes de les empreses creatives ‘SityBarcelona.com’ o ‘Game Bcn’

L’antic canòdrom de la Meridiana de Barcelona, al barri de Congrès i Indians, ha entrat en funcionament com una incubadora de projectes al servei dels emprenedors culturals amb la qual vol convertir-se “en una de les puntes de llança en creativitat i innovació cultural”, ha explicat aquest dijous el tinent d’alcalde, Jaume Asens.

L’objectiu del Canòdrom Parc de Recerca Creativa és convertir-se en un ecosistema de referència al voltant de la cultura digital a Barcelona, un sector de creixent importància a la ciutat, i Incubio és l’empresa que ho gestiona.

Asens ha assegurat que el consistori vol que el Canòdrom es converteixi en un “viver cultural i tecnològic” per a tota la ciutat, i un punt de trobada entre el talent creatiu i les oportunitats laborals amb la doble motivació de ser pol d’atracció de talent i facilitar que els creadors locals no marxin.

Viver cultural i tecnològic

La tinenta d’alcalde i regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha subratllat que el Canòdrom –un edifici construït el 1962– torna a posar al mapa de Barcelona el barri de Congrès, i ha remarcat que tindrà un contingut veïnal, per apropar-lo al barri.

Sobre els equipaments pendents a l’illa del Canòdrom, fruit de la modificació del planejament aprovat el 2015, Ortiz ha remarcat que el consistori està immers en la planificació de la guarderia, “necessària” per al barri, i en el poliesportiu.

Es preveu que el Canòdrom s’incorpori als programes de festes de la ciutat, en la voluntat del consistori de descentralitzar els esdeveniments, com el festival de jocs DAU i el festival de ‘street dance’ Rough Diamond.

Programes

El Canòdrom allotja programes d’incubació per a noves empreses creatives que es troben en una fase inicial com SityBarcelona.com -qualitat de vida de la ciutat– o Game Bcn –incubadora de videojocs de Barcelona–, i en els pròxims mesos està previst allotjar tres nous programes destinats a donar suport a iniciatives centrades en tecnologies de turisme, educació i internet de les Coses.

A més del projecte d’incubadora, el Canòdrom portarà a terme programes de formació ocupacional, de suport a la creació d’empreses i d’alfabetització digital.

L’equipament té una 1.000 metres quadrats de terrassa i amb 1.300 metres quadrats de superfície on es distribueixen espais estables de treball, sales de reunions, una sala polivalent per a esdeveniments i diversos espais per coworking.

Per fer la posada en marxa de l’equipament, dissabte tindrà lloc una jornada de portes obertes amb visites guiades i demostració d’alguns de la desena de projectes que s’allotgen al Canòdrom.