Cospedal diu que la manifestació va en contra de l’ordre constitucional

0
La secretària del PP ha senyalat que les protestes a la ciutat comtal per les prohibicions del TC “volen alterar l’ordre establert”
Maria Dolores de Cospedal, a la seu del PP | Foto: Europa Press

La secretària del PP ha senyalat que les protestes a la ciutat comtal per les prohibicions del TC “volen alterar l’ordre establert”

La secretària general del Partit Popular, Maria Dolores de Cospedal, s’ha pronunciat sobre la manifestació unitària del diumenge a Barcelona. La manifestació, que defensava els drets socials i anava en contra de les suspensions del Tribunal del Constitucional, és per Cospedal “una protesta d’aquells que volen alterar l’ordre establert i l’ordre constitucional”. Per la secretària general del PP, anava en “contra l’Estat de dret”. Així, ho ha comentat a una entrevista  a TVE.

“Això no és una manifestació pels drets socials, sinó en contra del nostre model de convivència i el nostre Estat de dret, que diu que les lleis estan per sobre de tot, i per tant que un Parlament a l’hora de legislar no es pot saltar l’ordenament jurídic nacional ni la distribució de competències, que és el que ha fet el Parlament de Catalunya”, ha comentat Cospedal. Per aquesta raó, la secretària ha mencionat que li sembla “greu” que hi participés la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres representants de partits “que creuen en les institucions” com ara el PSC.

A més, Cospedal s’ha pronunciat de les suspensions de les lleis catalanes per part del Tribunal Constitucional. Ha negat que darrere dels recursos del PP contra les lleis del Parlament hi hagi una voluntat de no reconèixer drets socials. Segons la secretària del PP: “És un tema que es tingui o no competència per fer determinats tipus de lleis”. Aquesta és la seva justificació.

A més, ha afegit que “des de la Generalitat també s’han posat recursos al TC contra normativa de l’Estat perquè els semblava que envaïa les competències de la Comunitat Autònoma de Catalunya”. Ha conclòs que davant d’això no s’ha fet cap tipus de manifestació.