El hacker de 26 anys que va ser la primera persona en piratejar un iPhone, construït, en un mes, un cotxe autònom a casa seva

Cotxe autònom creat per el hacker del iPhone i la PS3 | Diari CatalàEl ‘hacker’ George Hotz ha creat en un mes un cotxe autònom amb el seu propi Honda Acura, un ordinador, càmeres, un navegador GPS i cinta adhesiva, informa Bloomberg. Hotz va aconseguir connectar-se als nodes centrals de l’automòbil per fer-lo circular en carreteres sense conductor.

George Hotz és un hacker de 26 anys conegut per haver estat la primera persona a fer jailbreak a l’iPhone el 2007. Per aquell temps era tot just un estudiant de secundària que va aconseguir estatus de celebritat per la seva gesta. Tres anys després de desbloquejar l’iPhone va fer el mateix amb la PlayStation 3 i va alliberar el software perquè qualsevol ho fes servir, el que li va guanyar una demanda per part de Sony.

Hotz ha passat per diverses institucions educatives de prestigi en la seva curta vida, també ha treballat a Google, SpaceX, i Facebook per breus períodes de temps. Diu que tots aquests treballs ho van deixar insatisfet i deprimit.

Hotz va convidar a Bloomberg a casa seva per explicar-los sobre un projecte que s’havia estat guardant com a secret: un cotxe autònom en què a penes portava un mes treballant. En la seva cotxera té un Acura ILX 2016 equipat amb tot tipus d’electrònics, càmeres, i una pantalla de 21,5 polzades que mostra el sistema operatiu (Ubuntu) i el que transmeten les càmeres. El programador utilitza xips com els de les consoles de videojocs per processar les imatges. Ha finançat el projecte amb els seus propis diners, uns 50.000 $ obtinguts en diferents concursos d’hackeo en què ha participat.

Cotxe autònom creat per el hacker del iPhone i la PS3 | Diari CatalàSegons va comentar George Hotz a Bloomberg.

La gent observa com condueixen altres persones i aprèn. Ensenyo al cotxe de la mateixa forma. I, en resultat, apareix la intuïció, cosa que no es pot obtenir amb les regles. És fàcil aconseguir una precisió del 99%, però és molt difícil aconseguir el 99,9999%. Això requerirà enormes recursos. A penes una sola persona no seria capaç de crear un producte que pugui ser instal·lat en vehicles

Per a desembre Hotz ‘ensenyar’ a l’automòbil a controlar el volant, l’acceleració i la frenada, així com a mantenir-se en el seu carril durant molts quilòmetres.

En un futur el jove ‘hacker’ planeja vendre la seva tecnologia en forma de paquet de sis càmeres, com les dels telèfons, així com el software que condueix el cotxe. Hotz creu que el seu invent costarà mil dòlars i serà venut tant a fabricants d’automòbils com a consumidors.

El passat estiu Hotz va conèixer al fundador de Tesla Motors, Elon Musk, que li va oferir inventar una nova tecnologia de control automàtic que hauria estat usat en els cotxes de la companyia Tesla en lloc de productes de la companyia israeliana MobilEye. Tot i que Musk li va oferir a Hotz diversos milions de bo, el jove hacker es va negar a col·laborar.

En les pròximes setmanes, George començarà a treballar com a conductor d’Uber amb el seu cotxe per recopilar molta informació i oferir-li un entrenament intensiu a la IA. Espera tenir un cotxe autònom de classe mundial en uns cinc mesos, i llavors mostrar-li a Elon Musk seu treball. Les actuacions de Tesla han tingut problemes per passar a través del pont Golden Gate, Hotz planeja filmar al teu cotxe sobrepassant el rendiment dels vehicles d’Elon Musk en el maleït pont i fer-se viral a YouTube perquè el seu missatge arribi al famós CEO de Tesla Mortors.