Creen una impressora 3D capaç d’imprimir plaques de circuits personalitzats.

  0
  Impressora 3D per imprimir plaques de circuits | Diari Català

  Un equip d’enginyers canadencs ha portat i dissenyat una de les primeres impressores 3D del món que imprimeix plaques de circuits personalitzats amb només prémer un botó.

  Aquest és l’argument de venda darrera de la impressora 3D Voltera VOne, una màquina que porta la impressió 3D un pas més enllà, imprimir targetes de circuits personalitzats.

  Dissenyat per un equip de quatre estudiants d’enginyeria de la Universitat de Waterloo a Canadà, aquesta impressora 3D de placa de circuit es va obrir camí a través d’una reeixida campanya de Kickstarter en l’inici d’aquest any. Ara, Voltera ha dut a terme un dels màxims honors en el món de l’enginyeria i el disseny, superant a 20 països per al primer premi en el James Dyson Award 2015.

  Tots els anys, el Premi James Dyson descobreix els millors enginyers i dissenyadors del món, mostrant productes i prototips que estan dissenyats per simplement resoldre els problemes amb què ens creuem diària ment. Des de l’any 2002, aquest premi, ha mostrat alguns productes creatius i enginyosos, des d’un exosquelet imprès en 3D a una roda de bicicleta que converteix qualsevol bicicleta en una bicicleta elèctrica.

  Aquest any, l’equip de la Universitat de Waterloo, es va dedicar a desenvolupar una manera de crear prototips de plaques de circuit imprès d’una manera de baix cost, inspirant-se en les impressores 3D.

  Vam enviar un disseny a la fàbrica, esperar dues setmanes per al lliurament només per trobar que hi ha un error“, va dir el cofundador James Pickard.

  Utilitzant una tecnologia similar a una impressora 3D i prenent més o menys el mateix espai en una taula de treball, la impressora 3D  V-One utilitza un capçal mecànic per imprimir el disseny de la placa de circuit en 2 capes de tintes conductores i aïllants. També hi ha un dispensador de pasta de soldadura per afegir components addicionals. El resultat és una placa de circuit totalment funcional, imprès a partir d’un arxiu d’imatge en 2D.

  James Dyson, l’home darrere de la Fundació James Dyson, va dir que els integrants de l’equip Voltera havien creat un producte que podria portar més gent a la cleda de l’enginyeria.

  La seva solució és fer que l’electrònica de prototips sé més fàcil i més accessible – en particular als estudiants i les petites empreses“, va dir Dyson. “Però també té el potencial d’inspirar molts enginyers“.

  Impressora 3D per imprimir plaques de circuits | Diari Català

  La impressora 3D V-One va destaca d’una sèrie de presentacions de productes de tot el món per portar-se el premi de 30.000 £, a més dels $ 500.000 haver rebre a través de Kickstarter.

  Font:cnet