Las zanahorias ya están cocidas en ‘The Walk’

0

L’actor Gordon-Levitt extreu la seva dosi còmica més radical

Com diu el protagonista en una de les escenes, “las zanahorias ya están cocidas“, o, de forma més coneguda a Espanya, “el pescado está servido” en l’argument d’aquesta cinta bastant predictible. En 1974 un funambulista francès (Philippe Petit, interpretat de forma molt còmica per Joseph Gordon-Levitt) es va atrevir a creuar la distància que separaven els terrats de les torres bessones de Nova York mitjançant una barra metàl·lica amb tan sol les seves habilitats com a equilibrista apreses en la corda fluixa d’un circ.

Aquest és l’argument principal que presenta la cinta ‘El desafío’, The Walk (2015), ideada per Robert Zemeckis, director de prestigi pels seus reconeguts llargmetratges com a ‘Regreso al futuro’ (1985), ‘Forrest Gump’ (1994), o ‘Náufrago’ (2000).

El llargmetratge ja impacta des del primer minut quan el mateix Petit, trenca la quarta paret per dirigir-se a l’espectador i li convida a conèixer la seva arriscada història. És un argument original i creatiu en el qual els personatges no deixen de sorprendre’t. El repartiment destaca amb personatges peculiars amb els quals el públic s’encapritxa lentament mentre van avançant els 150 minuts de film. El rondinaire Papa Rudy (encarnat per un notable Ben Kingsley), la seva núvia optimista Annie (Charlotte Li Bon), el seu amic i fotògraf de gestes Jean-Louis (Clément Sibony) acompanyaran de forma còmica al nostre heroi en la gestació del seu somni.

Gràcies a una rítmica i efectiva banda sonora creada per Alan Silvestri (The Avengers, 2012) ‘The Walk’ ofereix entreteniment sobre la base d’una música d’acompanyament en tot moment. Esment especial sobretot els efectes visuals comptant amb innovadores tècniques fotorrealistas i la impactant màgia del Imax 3D de la mà de Dariusz Wolski, ASC amb Kevin Baillie.

Amb un final In memoriam a l’11-S, ‘El Desafio’ crea tensió de cara al final i ofereix a l’espectador passar un bon moment de nervis, acompanyat, això sí, de riures amb una bona dosi de crispetes cruixents.