Color i sensibilitat efectiva a ‘La chica danesa’

0

Eddie Redmayne interpreta a Einar Wegener amb una sensibilitat formidable

Eddie Redmayne i la fotografía, elements clau a ‘La chica danesa’ (2015) film dirigit per Tom Hooper. L’actor exposa sensibilitat, dolçor i força tendresa interpretant al personatge femení d’Einar Wegener. L’intèrpret d’Stephen Hawking l’any passat a la cinta de ‘La teoría del Todo‘ (2014) troba amb encert un desenvolupament pausat i efectiu respecte del caràcter del seu personatge. Des del començament ens mostra un Einer cada vegada menys convincent en el paper d’home familiar, donant a entendre que l’aparició de Lili (la dona en la qual es transformarà) no ha estat alguna cosa que ha ocorregut de la nit al dia, sinó que es tracta d’una personalitat que ha estat amagant durant anys a la seva dona Gerda Wegener.

D’altra banda, destacar la suavitat en els plans detall de la gent i els colors freds exposats a la imatge realitzada per Danny Cohen, fotògraf de films com Los Miserables’ (2012), o ‘El discurso del Rey(2010). Cohen ens mostra uns paisatges freds i blaus, molt estètics i tremendament hermètics, de la ciutat de Dinamarca del segle XIX. Carrers rocosos i vegetació seca, plans curts de gestos i mans que acompanyen a la música creada per Alexandre Desplat (‘Harry Potter y las Relíquias de la muerteParte II’ de 2011).

La chica danesa/UNIVERSAL SPAIN| Diari Català
Foto: La chica danesa/UNIVERSAL SPAIN

La història, està basada en la novel·la de David Ebershoff (‘The Danish Girl‘). Una parella d’artistes Einar (Eddie Redmayne) i Gerda Wegener (Alicia Vikander) sofreixen un esdeveniment radical que canviarà de forma directe la seva relació. Un dia, la model de Gerda no ve a treballar. La pintora li demana al seu marit posar amb mitjanes i sabates de taló per poder acabar el seu quadre, la qual cosa despertarà l’anhel amagat d’Einar per ser dona. L’artista, que es convertirà amb el sobrenom Lili Elbe, seria la primera persona a sotmetre’s a una operació de reassignació de gènere.

Una història amb certa explosió, diversos moments apassionants que en el film resulten algun cop sobris. Això si, el final, sap a poc i l’espectador sortirà de la sala de cinema amb ganes de conèixer encara més d’EinarLili o viceversa. En general, ‘La chica danesa’ és el retrat del canvi: un canvi en l’amor, un canvi en el matrimoni i un canvi a l’interior i exterior de qui ha nascut en el cos equivocat.

Eddie Redmayne/UNIVERSAL SPAIN| Diari Català
Foto: Eddie Redmayne/ UNIVERSAL SPAIN