‘Another day’ per Rent

0

El musical de Daniel Anglès compleix vocalment, però suspèn en sentiment i força

Massa escenografia espectacular per un teatre tan petit que trasllada als espectadors a un suburbi novaiorquès, poblat per un elevat nombre de personatges que canten bé, però no arriben a transmetre les emocions del tot. Aquest podria ser el resum de l’obra catalana ‘Rent’.

Rent/YOUTUBE | Diari Català
Foto: Rent/YOUTUBE

Aquest musical compost per Jonathan Larsson ha arribat aquest mes de febrer a Barcelona, concretament al Casino lAliança del barri Poblenou. L’espectacle està dirigit pel Daniel Anglès, un dels primers intèrprets a Espanya de ‘Rent’ l’any 1999, i estarà en cartellera fins al 20 de març, amb un elenc capitanejat per gent jove: Víctor Arbelo, Mireia Orrit, Xavi Navarro, Roger Berruezo i Anna Herevia, entre d’altres.

La idea de portar aquesta Òpera Rock en català és valenta, però arriscada, per tant, s’ha de valorar això. De vegades costava entendre el sentit en Català de les famoses cançons angleses del repertori, com ‘Light my candle o Will I?’. Quasi totes perdien l’essència. Pel que fa al càsting, l’obra ha optat per un repartiment jove, preparat de veu, però fluix a l’hora de transmetre l’emoció. Encara que la majoria de les veus estaven a l’altura de les circumstàncies, com el cas del gran i espectacular Víctor Arbelo, altres casos semblava que faltava una miqueta de preparació o adequació vocal, especialment en els ‘moments rock‘ com la cançó de la Mimi a ‘Out Tonight‘, interpretada per Mireia Òrrit.

Un altre dels factors que dificultaven el seguiment de l’obra era la complexitat i l’aglomeració de l’escenografia perquè, encara que pogués impactar visualment, de vegades provocava pèrdues en el seguiment del fil de la història per part de l’espectador.

A destacar, per si sol, l’ideal argument de fons que té la història de Larsson. La brillantor d’un musical a l’hora de parlar de la droga i de la lluita davant la mort d’una generació que s’enfrontava a la sida de forma diària. Un deu també a la magnífica posada en escena de les cançons insígnia de l’espectacle, tant de ‘Seasons of love‘, com ‘I’ll cover you (reprise)‘.

En definitiva, ‘Rent’ sedueix a un públic que es pot enamorar de la seva música. S’espera que el musical, d’aquí al març, alci el vol per treure-li tota la lluentor d’un espectacle de l’altura tècnica i artística de Broadway, Nova York.