Crítiques a Podemos per no aderhir-se al Pacte antijihadista

0
Pablo Iglesias Podemos
Pablo Iglesias, atenent a mitjans | Foto: Europa Press

Els d’Iglesias van ser presents a la reunió del pacte antijihadista només com observadors per no compartir, diuen, els valors del pacte

Des dels atemptats a París, Pablo Iglesias, líder de Podemos, va deixar clar que el seu partit no comparteix els valors ni el fons del pacte antijihadista, signat per PP i PSOE i que compta amb el recolzament de la major part de les forces polítiques a Espanya.

Després dels atemptats de Brussel·les, el desacord del partit ‘morat’ amb el que exposa el pacte van tornar a sortir a la llum quan Rafa Mayoral, diputat de Podemos, va ser present a la reunió del pacte antijihadista només en qualitat d’observador.

Poc després dels atemptats del 13 de novembre a París, Iglesias considerava que aquest pacte antiterrorista “suposa renunciar a drets civils”. En concret, Podemos va proposar en el seu moment tallar les línies de finançament de l’Estat Islàmic, així com recolzar les forces democràtiques als països àrabs i l’embargament d’armes a totes les parts implicades a les guerres de Síria i Iraq. Punts aquests que, però, no es troben al pacte.

Malgrat els líders dels diferents partits sempre han defensat la unitat política davant atacs terroristes –especialment des de l’11M-, ahir PP i Ciutadans van carregar amb duresa contra Podemos per no adherir-se al pacte. Des dels populars, la seva secretària general, Maria Dolores de Cospedal, va demanar que a banda de “solidaritzar-se” amb les víctimes –missatge que va llençar Pablo Iglesias-, cal “condemnar rotundament” el terrorisme.

Quan Iglesias va mostrar el suport de Podemos a les Forces de Seguretat de l’Estat, el seu tuit va iniciar un debat sobre fins a quin punt eren legitims, o no, els arguments del partit per no adherir-se al pacte antijihadista.

Tuit Iglesias 160323

Compartir
Article anteriorMazda MX-5 RF, el que molts esperaven
Article següentBarcelona retirarà les medalles d’or a Jordi Pujol i la Infanta Cristina i l’entregarà a Muriel Casals
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]