L’Observatori Espanyol contra l’Lgbtfòbia denúncia els insults de les graderies del Camp Nou contra Cristiano Ronaldo i demana una sanció exemplar

“Cristiano, maricón”. L’Observatori Espanyol contra l’Lgbtfòbia ha denunciat el FC Barcelona davant la Comissió Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport pels insults que una part dels afeccionats congregats a les graderies del Camp Nou van dirigir a Cristiano Ronaldo durant el minut de silenci en memòria de Johan Cruyff en el partit entre el FC Barcelona i el Real Madrid.

“Aquests fets lamentables i vergonyosos són sancionables segons la Llei de l’Esport”, resa el comunicat escrit per Francisco Ramírez, director de l’Observatori. Ramírez afegeix que des de fa uns anys en els estadis de futbol s’escolten tota mena d’insults homòfobs sense que hi hagi una sanció exemplar.

El comunicat, a més, subratlla que és “incomprensible que s’actuï amb una contundència i rapidesa inusitades en casos de racisme i xenofòbia, i en canvi es continuï ignorant que la major intolerància avui en dia en el futbol del nostre país és l’homofòbia”.