Croàcia acorda amb Eslovènia un pla

0
Govern de Croàcia
@panyiszabolcs
Govern de Croàcia
@panyiszabolcs

Sobre refugiats davant del tancament de la frontera hongaresa

El Govern de Croàcia ha pactat amb Eslovènia un pla per facilitar el moviment d’immigrants i sol·licitants d’asil després del tancament de la frontera hongaresa, previst per a la mitjanit de divendres a dissabte.

Un portaveu de l’Executiu croat ha confirmat que el primer ministre, Zoran Milanovic, “està en contacte” amb el seu homòleg eslovè, Miro Cerar i les dues parts ja han tancat un “pla” en el cas que finalment Hongria tanqui la frontera comuna.

El Govern de Viktor Orbán ha promès protegir les fronteres del país i les fronteres exteriors de la UE del flux de centenars de milers d’immigrants i sol·licitants d’asil que han arribat a través dels Balcans i molts dels quals volen arribar a Alemanya.

Hongria ha construït una tanca metàl·lica per tallar el camí als refugiats a la seva frontera sud amb Croàcia, semblant a la que ja va erigir fa unes quantes setmanes amb Sèrbia.

Una vegada que la frontera sigui segellada, els immigrants i refugiats es dirigiran cap a la petita Eslovènia o podrien veure’s encallats a Croàcia, on les temperatures estan baixant i les autoritats ja tenen problemes per fer front a la gran arribada de refugiats.