C’s considera que encara és possible “no fracassar” davant els espanyols

0
Villegas Ciutadans
José M. Villegas, de Ciutadans | Foto: Europa Press

Consideren des de Ciutadans que encara és possible un govern de progrés, on s’hi veuen inclosos

El vicesecretari de C’s, José Manuel Villegas, ha afirmat aquest dissabte que encara és possible “no fracassar” davant dels espanyols i aconseguir un Govern de progrés, i ha recordat que encara queda un mes hàbil per arribar a un acord.

Ho ha dit en declaracions a la premsa a Barcelona, on ha fet una crida al PP i al PSOE perquè se s’asseguin a parlar sobre “programes i reformes” que permetin desbloquejar la situació i tenir un Govern reformista que, segons ell, Espanya necessita, ha informat el partit en un comunicat.

Preguntat sobre la reunió entre PSOE i Podem prevista per a la setmana que ve, Villegas ha afirmat que no és partidari de negociacions entre líders “que parlen de cadires”, sinó entre equips per consensuar propostes.

El dirigent de C’s també ha assenyalat que mentre continuï aquesta situació cal evitar un conflicte institucional entre el Govern en funcions i el Congrés: “És de llei, de justícia i de sentit comú que el Govern reti compte de les seves decisions davant del Congrés”.

En relació amb les declaracions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a Europa Press en les que defensava la celebració d’un referèndum a Catalunya si els catalans votessin ‘no’ massivament a una reforma constitucional, Villegas ha criticat que “fer el joc” als sobiranistes no és bo ni per a Catalunya, ni per a Espanya, i ni tan sols per als socialistes.