C’s demana que es reconsideri el tràmit de la moció de la CUP

0
Carrizosa
Foto: Europa Press

Ciutadans demana al Parlament que reconsideri el tràmit envers la moció de la CUP que demana al Govern aplicar la resolució independentista

C’s ha registrat una petició a la Mesa del Parlament perquè es reconsideri la moció independentista de la CUP, que sol·licita al Govern aplicar la resolució sobre la independència aprovada el novembre i suspesa pel TC.

El portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, recorda en un comunicat que la moció s’ha tramitat però condicionant la votació a un canvi del contingut per no contravenir el TC, i amb l’advertència que, si no es modifica, la presidenta del Parlament demanarà que la seva votació no arribi al ple de la setmana que ve, sinó que se sotmeti a votació de l’hemicicle.

Carrizosa retreu als membres de JxSí a la Mesa -que van fer valer la seva majoria per tramitar-la així condicionada- que la decisió és un “intent d’eludir la seva responsabilitat personal i que la trasllada al ple sense cobertura legal”.

“Però no enganyarien ni un estudiant de primer de Dret”, i ha sostingut que la Mesa està obeint el full de ruta de JxSí, saltant-se l’Estatut i el reglament del Parlament i ignorant la voluntat dels catalans, que considera que no van votar independència a les eleccions autonòmiques.

Per això ha demanat a la presidenta i a la resta de la Mesa que “deixin de posar en risc l’autogovern de Catalunya i les institucions catalanes amb el seu menyspreu constant a la llei”. Ha destacat que mai no s’ha vist al Parlament una admissió a tràmit condicionada, i que “aquesta condició és secreta perquè ningú no en coneix exactament els termes”.