C’s, disposat a arribar a acords amb el PP

0
albert rivera a la moncloa -Diari Català
Albert Rivera

Però demana a Rajoy que concreti

El diputat electe de Ciutadans Miguel Gutiérrez ha assegurat aquest dimarts que el seu partit està disposat a arribar a un pacte amb el PP però ha demanat al president de l’Estat en funcions, Mariano Rajoy, que concreti quines “línies programàtiques i acords” vol que se sustenti.

Així ho ha assenyalat el dirigent de Ciutadans, encarregat de negociar en nom del seu partit la composició de la Mesa del Congrés, en declaracions als periodistes als passadissos de la cambra baixa, quan se li ha preguntat per l’oferta de gran coalició que ha fet Rajoy al PSOE i al partit taronja.

“Em sembla fantàstic que proposi, però ens agradaria que concretés”, ha afirmat Gutiérrez, que ha subratllat que és el PP el que “té la necessitat de moure fitxa” i “el dret i l’obligació” de fer-ho.

A partir d’aquí, ha insistit que el partit d‘Albert Rivera vol que es detalli “en quins termes vol plantejar” aquesta oferta. “Ciutadans és aquí per arribar a acords i forma part del nostre ADN, però els acords s’han de sustentar en alguna cosa concreta”, ha dit.

Això sí, preguntat per si Ciutadans està disposat a formar part del Govern central, el diputat electe per Madrid ha subratllat que això “no s’ha posat a sobre de la taula”. “És prematur”, ha recalcat.