C’s i PP demanen al Parlament que Puigdemont comparegui sobre els escorcolls

0
Arrimadas a la sortida del parlament - Diari Català
Inés Arrimadas a la sortida del Parlament | Foto: Europa Press

Des de Ciutadans consideren que el president ha d’explicar les mesures del Govern “contra la corrupció” i “què té previst emprendre”

C’s i PP han registrat aquest dimarts al Parlament sengles sol·licituds perquè el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, comparegui de manera urgent davant del Ple per explicar-se sobre els escorcolls que hi ha hagut en diversos ajuntaments catalans.

La petició de C’s, signada per la líder del grup, Inés Arrimadas, al·lega que el president ha d’explicar “les mesures dutes a terme pel Govern català en contra de la corrupció i sobre les mesures que té previst emprendre davant d’aquesta situació”.

La del PP, signada pel portaveu, Enric Millo, considera que el president ha d’explicar-se per “la presumpta contractació irregular de l’Ajuntament de Girona, del qual el president va ser alcalde, a una empresa de consultoria que està sent investigada”.

En la sol·licitud dels populars s’aferma que l’operació policial d’aquest dimarts no és un fet aïllat, sinó una investigació judicial “més àmplia en relació amb el presumpte finançament irregular de Convergència”.

Per forçar un president a comparèixer al Ple es necessita que la Junta de Portaveus aprovi incloure la petició de compareixença en l’ordre del dia del Ple, perquè, una vegada aprovada, els diputats decideixin per majoria simple si el líder de l’Executiu català ha de comparèixer.

Si es té en compte que JxSí rebutgés la compareixença del president, la resta de partits de l’oposició haurien de votar units si volen forçar que el president doni explicacions davant del plenari.

Un dels detinguts en l’operació policial, Josep Manel Bassols, va ser cap de campanya de Puigdemont en les municipals del 2011 i, a més, la justícia ha requerit documentació a l’Ajuntament de Girona -d’on va ser alcalde el president- en el marc d’aquest cas.