El gironí ‘Celler de Can Roca’ queda en segona posició a la llista dels millors restaurants

Tres són els restaurants que, any rere any, lluiten per ésser el número 1 de ‘Millor Restaurant del Món’ a la gala dels ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Els favorits són sempre el ‘Noma’, la ‘Osteria Francescana‘ i el nostre català ‘Celler de Can Roca’. Aquest cop ha estat, el de Módena, el que s’ha alçat amb el guardó, però hem de celebrar que Joan Roca ha estat escollit com a ‘Millor Xef del Món’, en rebre el ‘Xef’s Choice Award‘.

‘El Celler’, fins a aquesta matinada, número u en la llista ‘The World‘s 50 Best Restaurants’, ara, passa al segon lloc de la classificació que s’ha donat a conèixer a Nova York aquesta matinada.

El xef Joan Roca ha manifestat la seva alegria de quedar, igualment, en una molt bona segona posició: “Estem molt contents perquè fa cinc anys que ens trobem entre els primers de món i és fantàstic poder seguir sent ambaixadors de la nostra cultura i el nostre producte”, ha explicat un cop ha rebut el seu premi.

Si ens fixem en la resta dels restaurants espanyols, un dels ascensos més notables en la llista dels ‘Fifty Best‘ és la d’Albert Adrià i el seu ‘Tiquets’ (Barcelona), que puja des del 42 al 29. L’últim espanyol a formar part d’aquesta classificació, en el lloc 49 és per l’extremeny Quique Dacosta, que l’any passat ocupava el graó 41.

Són 10 restaurants espanyols entre els 100 primers del món. Del 50 al 100 es troben ‘DiverXo‘ (Madrid), de David Muñoz, que aquest any ha descendit del lloc 59 al 79; Martín Berasategui (Sant Sebastià) que puja des del 61 al 59; i ‘Nerua‘ (Bilbao), de Josean Alija, que ascendeix des del 68 al 55.

La cerimònia, celebrada a Nova York per primera vegada després de 14 edicions feta a Londres, ha estat ben organitzada i plena d’emocions i abraçades. Acabada la gala, ara tots recol·loquen les seves posicions i es preparen per a la propera batalla que es disputarà a Austràlia.