La CUP aprova en assemblea deslligar-se del pacte amb JxSí

0
CUP Manresa Debat Nacional Investidura
Imatge d'arxiu d'una assemblea de la CUP | Foto: Europa Press

Els cupaires decideixen no estar lligats al pacte signat al gener mentre donen suport als seus diputats

El pacte que la CUP i JxSí van signar al gener pel qual es garantia estabilitat en relació al procés al Parlament -a canvi del pas al costat d’Artur Mas– sembla no durarà més de cinc mesos. Aquest diumenge, 800 cupaires han decidit en l’assemblea organitzada a Esparraguera que el seu partit queda “deslligat” d’aquest pacte. En l’esmena aprovada es considera aquest acord “un obstacle” per a la CUP per ampliar la base independentista d’esquerres.

Des de la CUP, però, no consideren que l’actitud del partit canviarà excessivament, però, si més no, “no estarem lligats de mans a l’estabilitat”, tal com ha expressat als mitjans el membre del secretariat de la CUP, Xavi Generó. La formació vol ser lliure per defensar el seu propi discurs, segons ha comentat Generó, que justifica la decisió de l’assemblea en la poca concreció del full de ruta al Parlament: “A dia d’avui no hem avançat cap a la ruptura”.

 

Cap decisió sobre els pressupostos

Aquesta decisió posa encara més en dubte el recolzament de la CUP als pressupostos que JxSí vol aprovar al juliol, malgrat la sintonia que el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, ha intentat mostrar amb els cupaires en les darreres setmanes, especialment sobre el tema de l’IRPF. En l’assemblea d’aquest diumenge, però, no s’ha pres cap decisió sobre la posició que tindrà el partit a la votació. Això sí, la CUP es manté ferma en la idea de no aprovar uns pressupostos que no siguin realment “rupturistes”.

 

Compartir
Article anterior(1-0) El Girona frega el playoff
Article següentMas creu que el nou partit portarà el “segell de CDC”
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]