La CUP lamenta que els Pressupostos no són “de ruptura”

0
CUP referèndum independència Catalunya
Eulàlia Reguant (CUP), al Parlament | Foto: Europa Press

Així ho ha assegurat la diputada del partit al Parlament, Eulàlia Reguant, qui malgrat les lamentacions pels Pressupostos es mostra disposada a negociar-los

La diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha lamentat en una entrevista a TV3 que la proposta de Pressupostos “no és clarament de ruptura” ni que marca el full de ruta previst per la legislatura. Les declaracions es donen després que la diputada de la CUP, Mireia Vehí, hagi demanat la dimissió del director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, pel desallotjament de l’espai ocupat del Banc Expropiat i dies més tard, de la crispació que ha generat al Govern per aprovar els Pressupostos. Reguant, però, s’ha mostrat disposada a negociar-los.

Si decididament aquesta legislatura és per la ruptura, els Pressupostos ho han de ser. Si no ho són, la CUP no és aquí per jugar aquesta partida”, ha manifestat Reguard deixant en evidència que no avalen els comptes autonòmics. A més, creu que els Pressupostos no inclouen un sistema fiscal més distributiu, no es reverteixen clarament totes les retallades ni preveuen els impostos anul·lats pel Tribunal Constitucional.

En la pregunta sobre si aquests són els pressupostos més socials de la Generalitat, ha assegurat que “en nombres relatius sí, però en absoluts no”. D’altra banda, ha reclamat la necessitat de mirar no només l’import que es destina, sinó també a quin tipus de polítiques.

La diputada, però, confia a mantenir el pacte d’estabilitat amb JxSí, ja que “no haver-hi Pressupostos no és l’òptim, però no impedeix treballar” i que “hi haurà un problema d’interpretació si es rebutgen, però s’espera poder solucionar per veure com s’entén el pacte”.

Reguant també assegurat que els problemes realment no són els Pressupostos, sinó desenvolupar la resolució independentista del 9 de novembre. “En alguns moments algunes persones se l’han guardat en un calaix. És aquí on tenim un problema, més que en els Pressupostos”, ha sentenciat Reguant.