CUP Barcelona demana reconèixer com a refugiats

0
Cup Barcelona
EP: CUP
Cup Barcelona
EP: CUP

La CUP Barcelona ha presentat una moció d’urgència pels refugiats

EP/Redacció. La CUP a l’Ajuntament de Barcelona ha presentat una moció d’urgència per al ple municipal de divendres en què demana que el concepte de refugiat s’ampliï a totes les persones que es veuen obligades a abandonar els seus països d’origen per motius econòmics, i no només per conflictes i persecució política com actualment, petició que recull de la plataforma Stop Mare Nostrum.

També proposa instar el Govern espanyol a demanar una dotació més gran de recursos a la UE perquè els transfereixi a les administracions municipals, i que augmenti de sis a 21 mesos el període residencial de les persones que sol·liciten asil.

Demana a l’Ajuntament facilitar l’empadronament de totes les persones que declarin que viuen al municipi i que els garanteixi els serveis bàsics, i també que defineixi els serveis i infraestructures pot oferir la ciutat per acollir als sol·licitants.

La proposta de la CUP també reclama a la Generalitat que actualitzi la dotació pressupostària del Pla de Protecció Internacional a Catalunya, i que territorialitzi els serveis d’atenció a les persones demandants d’asil.

La CUP només portarà al ple aquesta moció perquè no va arribar a temps de presentar altres propostes abans que s’acabés el termini per fer-ho aquest dilluns, mentre que C’s –que s’estrena al consistori en aquest mandat, com la CUP– presentarà una altra moció d’urgència en no haver complert tampoc el termini.