La CUP culpa als Mossos dels disturbis de Gràcia

0
Mireia Vehí CUP Turquia
La diputada de la CUP en una sessió al Parlament de Catalunya. Foto: Europa Press.

Els cupaires demanen la dimissió del director general dels Mossos d’Esquadra i la dissolució de les unitats antiavalots

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha demanat aquest dimarts la dimissió del director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, després del desallotjament de l’espai ocupat conegut com a Banc Expropiat del barri barceloní de Gràcia, uns aldarulls dels quals fa responsable a les unitats d’antiavalots pel que han reiterat que ha de ser “dissolta”.

En una roda de premsa al Parlament que han qualificat de monogràfica dels incidents de dilluns, acompanyada dels diputats de la CUP, ha dit que els anticapitalistes “estan molt preocupats” per l’ús de projectils de ‘foam’ per part de la policia.

“Si són projectils de precisió no entenem per què estan en balcons, i per què hi ha gent ferida al cap i el tronc. Si és per trets intencionats, és gravíssim”, ha dit la diputada, que ha condemnat contundentment l’actuació policial.

Preguntada per si condemnen les destrosses de la via pública i els atacs d’alguns manifestants contra la policia, Vehí ha mostrat diverses fotografies en les quals es veuen ferides de participants en la protesta: “A un d’ells li han intervingut d’urgència perquè no perdés un dit”. “La violència tal com la descriu [l’informe policial] comença quan hi ha un desallotjament, és per violència imposicional”, ha dit, i ha defensat la tasca social de l’espai ‘ocupat’.