La CUP demana a Puigdemont que es faci un referèndum a principis de 2017

0

La CUP demana al president de la Generalitat que posi data i instrument per a exercir l’autodeterminació. Exigeix una consulta sobiranista el primer semestre de 2017 per donar-li la seva confiança el 28 de setembre. Així ho ha explicat avui el diputat de la CUP, Benet Salellas, en una entrevista a Europa Press.

“La data hauria de ser durant el primer semestre de 2017 i l’instrument el referèndum”, ha explicat Salellas, que ha afegit que si això es fa “la resta vindrà rodat, perquè a més farà desaparèixer el fantasma del processisme d’una vegada per totes”.

Obertura del procés constituent

 Pel dirigent de la CUP “primer hem de decidir si volem constituir-nos en república”. Després d’aquesta consulta, que ha de ser vinculant, proposa l’obertura d’un procés constituent i l’elaboració d’una constitució que també se sotmeti a referèndum.

A la fase prèvia a la constitució, la CUP proposa un espai ciutadà participatiu per fer les propostes per la constitució catalana, lluny de redactar-se en un despatx. Els cupaires volen entregar a Puigdemont el seu full de ruta per la segona meitat de la legislatura que té per títol “Enfilem-nos”.

Qüestió de confiança

Benet Salellas ha descartat que la qüestió de confiança se sotmeti a l’assemblea de la CUP per evitar que es repeteixin situacions de polarització i d’enfrontament dins l’organització.

Ha destacat el consens que genera el seu full de ruta i que Catalunya agafi el camí ferm cap a l’autodeterminació. Si Junts pel Sí l’assumeix la CUP li donaria suport en la qüestió de confiança.

En qualsevol cas, el dirigent de la CUP ha dit que en cap cas vinculen els pressupostos a la qüestió de confiança com insistirà el Govern.