La CUP denuncia un possible cas de corrupció durant la segona legislatura d’Artur Mas

0
Ambulància Generalitat
Foto: Europa Press.

La formació anticapitalista denuncia irregularitats en una adjudicació durant la segona legislatura d’Artur Mas

Un altre possible cas de corrupció es podria sumar als que ja arrossega el sistema sanitari català. Segons publica el mitjà digital Crític en exclusiva, la CUP hauria denunciat davant la Fiscalia de Barcelona un possible cas de corrupció que afecta a la sanitat del territori. Concretament, la formació anticapitalista fa referència a la segona adjudicació més gran de les legislatures d’Artur Mas: les ambulàncies.

Segons explica Crític, el director general del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep Maria Padrosa, va ser el responsable d’adjudicar el servei de transport sanitari durant deu anys i per un valor total de 2.256 milions d’euros. Aquesta xifra va fer que que es guanyés el lloc d’adjudicació amb més volum de la legislatura passada.

A això se li va sumar el fet que amb el nou contracte, signat l’1 d’abril de 2015, es passessin de més de 30 lots territorials a 13, per la qual cosa les petites i mitjanes empreses van quedar fora de l’adjudicació i van ser tres grans corporacions les que es van repartir el transport sanitari arreu del territori català. Tal i com assenyalen a Crític, aquestes empreses serien Transport Santiari de Catalunya (TSC), la multinacional danesa Falck i la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Egara i Lafuente.

La primera gran corporació – TSC – és des de 2011 part d’un fons de capital risc de la família Bonomi, que gestiona diverses empreses entre les quals es troba Port Aventura. I és en aquest punt on sorgeixen les sospites.

El diputat de la CUP Benet Salellas i la diputada Eulàlia Reguant van ser els encarregats de signar la denúncia presentada. La raó per la qual van decidir presentar la denúncia i on es troba el nexe d’unió entre la gran adjudicació i el fons de capital risc, expliquen a Crític, és el fet que la fundació de Port Aventura, a la qual hi destina el 0,7% dels seus beneficis, va signar un acord amb l’Hospital Sant Joan de Déu – de finançament públic però titularitat privada – amb el qual es feia efectiva una donació de 3 milions d’euros. Aquest hospital és un dels proveïdors de CatSalut i la donació es va fer poc abans d’adjudicar el transport sanitari.